DIY Kαθρέφτης ΜΠΑΝΙΟΥ με ΠΛΑΚΑΚΙΑ


Ε ύκολη και όχι ιδιαίτερα δαπανηρή κατασκευή για να αλλάξετε εντελώς όψη στον απλό καθρέφτη του μπάνιου σας ή να δημιουργήσετε εξ΄αρχής έναν καινούργιο χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι καθρέφτη σε όποιο σχήμα- μέγεθος θέλετε και μερικά πλακάκια
Θα χρειαστείτε:
* Kαθρέφτη
* Πλακάκια ψηφίδες σε πλέγμα
* Μια ισχυρή πολυμερική κόλλα
(Αποτανθείτε σε ένα κατάστημα με εργαλεία-χρώματα κλπ και ζητείστε ένα από τα ειδικά προϊόντα για τέτοιες εφαρμογές, δείτε ενδεικτικά εδώ κάποιες τέτοιου είδους κόλλες/στερεωτικά)
* Αρμόστοκο
(Αρμόστοκο 
σε πολλές αποχρώσεις θα βρείτε σε όλες τις μάντρες με οικοδομικά υλικά και καταστήματα με χρώματα, εργαλεία κλπ.)
* Σιλικόνη
* Πολύ ψιλό γυαλόχαρτο σε φύλλο ή σφουγγαράκι

Τα πλακάκια ψηφίδες σε πλέγμα είναι κανονικά πλακάκια μικρού μεγέθους που συγκρατούνται μεταξύ τους κολλημένα πάνω σε λεπτό δίχτυ-ύφασμα κι έτσι μπορείτε να κόψετε  σειρές σε όποιο πάχος θέλετε ανάλογα με το μέγεθος του καθρέφτη. Κόψτε λοιπόν όσες τέτοιες λωρίδες σας χρειάζονται, ενώ φυσικά αν το προτιμάτε μπορείτε να δουλέψετε και με κανονικά διακοσμητικά πλακάκια μικρού μεγέθους. Και με τα πλακάκια ψηφίδες σε δίχτυ, τμηματικά θα δουλέψετε, κόβοντας ενιαία κομμάτια που θα μπορούν εύκολα να συγκρατηθούν με την κόλλα, αφού από όσα περισσότερα τέτοια κομμάτια-τμήματα αποτελείται το πλαίσιο, τόσο περισσότερο θα διευκολυνθείτε σε αυτό το στάδιο της κατασκευής. Οι ενώσεις-μικρά κενά ανάμεσα στα κομμάτια, τα οποία φυσικά θα πρέπει να κολληθούν απολύτως ίσια και εφαπτόμενα μεταξύ τους, στο τέλος της κατασκευής δεν θα φαίνονται αφού θα καλυφθούν με τον αρμόστοκο. 

Τρίψτε ελαφρά με το γυαλόχαρτο περιμετρικά του καθρέφτη και σε όση επιφάνεια θα καλύψει το πλαίσιο ώστε να "χαρακτεί" "αγριέψει" ελαφρά και να διευκολυνθεί έτσι η εφαρμογή της κόλλας, αλλά με πολύ μεγάλη προσοχή ώστε να μην καταστρέψετε την επιφάνειά του πέρα από το σημείο.
Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να τοποθετήσετε πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία πάνω στον καθρέφτη την προστατευτική ταινία που θα οριοθετεί το κομμάτι που θα καλύψει το πλαίσιο.  Απλώστε την κόλλα ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες της συσκευασίας ανάλογα με το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε και κολλήστε τα πλακάκια τμηματικά, καλύπτοντας περιμετρικά τον καθρέφτη. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα για πλακάκια, απλώς σε σχέση με άλλες κόλλες-στερεωτικά είναι κατά πολύ βαρύτερη και σε τέτοιους είδους "γυάλινες" κατασκευές προτιμότερη είναι η χρήση άλλων ειδών κόλλας που παρέχουν εξίσου σταθερό αποτέλεσμα και με πιο εύκολο τρόπο εφαρμογής. 


Αφήστε την κόλλα για μερικές ώρες να στεγνώσει εντελώς, ανακατέψτε την σκόνη αρμόστοκου με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και με το χέρι σας ή μια σπάτουλα καλύψτε ολόκληρη την επιφάνεια των πλακιδίων με μια λεπτή στρώση, επιμένοντας λίγο παραπάνω στα σημεία ανάμεσα στις ψηφίδες έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς και ο αρμόστοκος να έχει παντού το ίδιο πάχος.  


Αφήστε λίγη ώρα να στεγνώσει - "τραβήξει" ο αρμόστοκος (να μην λερώνει τα χέρια σας όταν τον ακουμπάτε) και με ένα νωπό αλλά πολύ καλά στιμμένο σφουγγάρι σκουπίστε την επιφάνεια αφαιρώντας την περισσή ποσότητα αρμόστοκου. Θα χρειαστεί να καθαρίσετε-βρέξετε το σφουγγάρι και να επαναλάβετε την διαδικασία αρκετές φορές ώστε τα πλακάκια να καθαρίσουν εντελώς.
Περάστε με σιλικόνη το πλαϊνό περιμετρικό μέρος της κατασκευής για να προστατέψετε από υγρασία-μούχλα. 
Είναι μια πολύ εντυπωσιακή κατασκευή χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην διαδικασία της, ακόμη και για εντελώς αρχάριους στο ...θέμα κατασκευές-πλακάκια κλπ. και ικανή να αλλάξει εντελώς την συνολική εικόνα του μπάνιου σας. 

Πλακάκια ψηφίδες σε πλέγμα ή μικρά διακοσμητικά πλακάκια θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη υγιεινής-πλακάκια και σε πολυκαταστήματα που διαθέτουν υλικά οικοδομών και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε πλαίσιο για έναν καθρέφτη με όποιου είδους "ψηφίδες" επιθυμείτε, κρυσταλλάκια, πετρούλες για ψηφιδωτά κλπ. 

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,