100+ Διακοσμήσεις - Προτάσεις για Βρεφικά Δωμάτια


Για προφανείς λόγους, το δωμάτιο που η διακόσμησή του υπακούει σε ...τρεις βασικούς κανόνες. Χρώμα, χρώμα και χρώμα... :)

Θα το δημιουργήσετε, κυρίως, μέσω των τοίχων και των υφασμάτων κι αυτός δεν είναι μόνον ο ευκολότερος αλλά θα αποδειχθεί και ο πλέον πρακτικός και οικονομικότερος μακροπρόθεσμα τρόπος, αφού αλλάζοντας αργότερα αυτά ακριβώς τα στοιχεία και με ελάχιστες μετατροπές θα διαμορφώσετε ένα παιδικό ή και εφηβικό δωμάτιο με τα ίδια βασικά έπιπλα, κάτι που δεν θα μπορεί να γίνει αν εξοπλίζοντας και διακοσμώντας το δωμάτιο του μωρού χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου χρωματιστά και ιδιαίτερα έπιπλα, όμορφα μεν αλλά προορισμένα αποκλειστικά για τα πρώτα 1-2 χρόνια του παιδιού. 

Wall stickers, ταπετσαρίες και αυτοκόλλητες μπορντούρες για τους τοίχους κλπ θα βρείτε στην αγορά σε αναρίθμητα παιδικά σχέδια και μεγέθη, αλλά σε γενικές γραμμές θα σας κοστίσουν παραπάνω απ΄όσο να βάψετε ένα μέρος των τοίχων με ιδιαίτερο τρόπο ή να ζωγραφίσετε πάνω σε αυτούς, ενώ με φτηνά υφάσματα είναι εύκολα να φτιάξετε κάθε είδους υφασμάτινα διακοσμητικά στοιχεία, ταιριάζοντας τις αποχρώσεις τους με εκείνες που θα επιλέξετε για τους τοίχους. 

Το αν θελήσετε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικά γαλάζιο ή ροζ δωμάτιο ή θα χρησιμοποιήσετε κάποια πιο "ουδέτερα" χρώματα, είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου, γενικά πάντως συνδυασμοί σε αποχρώσεις πορτοκαλί, πράσινο, μπλε, κόκκινο, γκρι είναι λιγότερο "μονότονοι" από την τετριμμένη επιλογή ροζ-λευκό/γαλάζιο λευκό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto