50+ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΚΟΥΚΕΤΕΣ


Η τοποθέτηση του κρεβατιού σε ένα μεγαλύτερο ύψος και όχι στην συνήθη μορφή εφαπτόμενο του δαπέδου, είναι μια λύση όχι μόνο για μικρά δωμάτια αλλά για να δημιουργήσετε γενικά επιπλέον χώρο και όχι αποκλειστικά όταν πρόκειται για παιδικά δωμάτια που φιλοξενούν δύο ή παραπάνω παιδιά, όπως κατά βάση συνηθίζεται. Ακόμη και το ένα και μοναδικό κρεβάτι του υπνοδωματίου αν βρίσκεται σε τέτοια διάταξη με τον από κάτω χώρο ελεύθερο για χρήση ως γραφείο, καθιστικό, χώρο για παιχνίδι, αποθηκευτικούς χώρους κλπ. ο χώρος αξιοποιείται στο έπακρο τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.  

Όμως η ιδέα "το κρεβάτι όσο πιο ψηλά" δεν προσφέρεται αποκλειστικά για παιδικά δωμάτια, είναι η ιδανική διάταξη για οποιαδήποτε μικρή κρεβατοκάμαρα, εκεί που γενικά θέλετε να χωρέσετε πολλά κρεβάτια σε όχι μεγάλων διαστάσεων χώρους όπως πχ στο εξοχικό που συχνά φιλοξενείτε φίλους, αλλά ακόμη και σε ένα υπνοδωμάτιο ενηλίκων μια τέτοια σύνθεση που μπορεί να πάρει όποια μορφή αντέχει η ...φαντασία σας, είναι ο τρόπος για να εκμεταλλευθείτε ολόκληρο το ύψος ψηλοτάβανων χώρων, μεταφέροντας στην πραγματικότητα το κρεβάτι σ΄ένα ανοιχτό "πατάρι" που θα δημιουργήσετε μέσα στο δωμάτιο.

Αυτές βεβαίως οι πιο σύνθετες λύσεις, αποτελούν  αρχιτεκτονικές και όχι απλές διακοσμητικές παρεμβάσεις και κοστίζουν σαφώς παραπάνω από ένα απλό κρεβάτι κουκέτα, αλλά φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι μια απλή αλλαγή αλλά ένας εντελώς ...καινούργιος χώρο συνολικά.  

Και στα κρεβάτια - κουκέτες όμως, ανάλογα με το είδος τους, τις ιδιαιτερότητες τους χώρου και τις ανάγκες σας, εκτός των έτοιμων λύσεων του εμπορίου, οι συνθέσεις που προβλέπουν ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους, κανονικά ξύλινα σκαλοπάτια αντί για πτυσσόμενες σκάλες κλπ. μπορούν να κατασκευαστούν από έναν ξυλουργό αν του δώσετε το σχέδιο για το τι ακριβώς θέλετε να φτιάξετε το δε κόστος αν πρόκειται για παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να το εξετάσετε κυρίως σε σχέση με την "διαχρονικότητα" μιας τέτοιας κατασκευής, με την έννοια πως αξίζει πραγματικά τον κόπο αν πρόκειται να είναι τέτοια μορφής ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί το ένα ή περισσότερα παιδιά έως την εφηβική - νεανική ηλικία τους, αντί να στριμωχτούν για τόσα χρόνια σ΄ένα ασφυκτικά γεμάτο με μεμονωμένα έπιπλα χώρο.
Για κάθε τέτοια σύνθεση πάρτε και μερικές προσφορές από μαραγκούς πριν καταλήξετε, πολλές φορές η κατασκευή τους από απλό ξύλο, ακριβώς στις διαστάσεις και το σχέδιο που θέλετε, κοστίζει λιγότερο από τις ...ιλουστρασιόν λύσεις που θα βρείτε στις βιτρίνες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto