50+ Χριστουγεννιάτικα ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ-φαναράκια από γυάλινα ΒΑΖΑTα διαφανή γυάλινα βάζα, είτε από συσκευασίες τροφίμων είτε εκείνα που χρησιμοποιούμε  στην κουζίνα, είναι πολύτιμη ...πρώτη ύλη για πολλών ειδών διακοσμητικές κατασκευές. 

Στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μεμονωμένα ή σαν κομμάτια μιας μεγαλύτερης σύνθεσης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε εξαιρετικά καλαίσθητα κηροπήγια-φαναράκια. 
Ανάλογα με το πόσο ...φορτωμένο ή πιο λιτό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα, μπορούν να πάρουν πάρα πολλές μορφές τόσο σε ό,τι αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση και διακόσμηση όσο και εσωτερικά.  
Σε μικρά τέτοια βαζάκια, το ρεσώ ή και λίγο μεγαλύτερο κεράκι μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας μέσα στο βάζο, στα μεγαλύτερου μεγέθους, και για να είναι ομορφότερο αλλά και για να σας εξυπηρετεί στο άλλαγμα και το άναμμα του κεριού, μπορείτε να γεμίσετε το βάζο μέχρι κάποιο σημείο ή και ως πάνω με αλάτι, ζάχαρη, κλαράκια κλπ όπως και με  νερό αν χρησιμοποιήσετε επιπλέοντα κεριά.


Εξωτερικά τα βάζα μπορούν να ...μεταμορφωθούν με ...χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

Με δαντέλα, λινάτσα ή όποιου είδους ύφασμα, διακοσμητικό χαρτί, ρυζόχαρτο ακόμη και χαρτί από περιοδικά ή εφημερίδες, μπορείτε να τα βάψετε, να δημουργήσετε χιονισμένη όψη στο γυαλί απλώνοντας διαφανή ατλακόλ και κυλώντας στην συνέχεια το βάζο σε ψιλό αλάτι ή συνθετικό χιόνι, να να ...ντύσετε με φελό, πηλό, σκοινί κλπ.


Δείτε εδώ λεπτομέρειες και αναλυτικές οδηγίες για μερικές τέτοιες ιδέες, που εύκολα θα τις προσαρμόσετε σε χριστουγεννιάτικες.
Και φυσικά, ανάλογα με το πόσο έντονα γιορτινή θέλετε την όψη τους, θα τα διακοσμήσετε με σκοινί, κορδέλες, κλαράκια έλατου, κουκουνάρια, και κάθε τύπου χριστουγεννιάτικο στολίδι.

Αν τα βάζα είναι μέρος μια μεγαλύτερης σύνθεσης που περιλαμβάνει φυτά, κλαριά ή ξύλινα στοιχεία, βεβαιωθείτε ότι η απόσταση της φλόγας από οτιδήποτε εύφλεκτο είναι αρκετά μεγάληη ασφάλεια σε αυτού τους είδους τα κηροπήγια είναι το πιο σημαντικό.Προσθέτοντας ένα κρέμασμα από σκοινί ή σύρμα, κάθε τέτοια κατασκευή από επιτραπέζια μπορεί να μετατραπεί σε κρεμαστό φαναράκι-κηροπήγιο κι εκτός από κεριά, είναι πολύ όμορφα και γεμισμένα με μια σειρά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, αν στο σημείο που θα τα τοποθετήσετε δεν υπάρχει η δυνατότητα να κρύψετε κατά το δυνατόν το καλώδιο, χρησιμοποιείστε φώτα μπαταρίας.


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,