Χρώμα είναι δεν ...δαγκώνει


Καφέ - μπεζ - λευκό - πορτοκαλί - κεραμιδί για το καθιστικό, ροζ ή πράσινο ή μπλε ή κίτρινο στο υπνοδωμάτιο, γαλάζιο για το μπάνιο, κάτι απ΄όλα και μια από τα ίδια για την κουζίνα και καθαρίσαμε... :) Συνήθως. Εξαίρεση, φυσικά, το παιδικό. Εκεί "επιτρέπονται" παρεκτροπές, ιδέες, συνδυασμοί, χαρούμενα χρώματα. Και μόνο με την απλή σκέψη πως γενικά  στα πάντα για τα παιδιά μας επιθυμούμε το καλύτερο, θα καταλήξετε εύκολα στο συμπέρασμα πως κάτι πολλές φορές κάνουμε λάθος στο υπόλοιπο σπίτι, σε ότι αφορά τις αποχρώσεις που επιλέγουμε, δημιουργώντας χώρους μουντούς, άτονους.

Σε κάθε διακοσμητικό στυλ από το αυστηρότερο κλασσικό έως το υπερμοντέρνο, υπάρχει ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιήσετε έντονους χρωματισμούς.  Το χρώμα δεν ...δαγκώνει, οι λάθος συνδυασμοί είναι το μοναδικό ικανό να ...κατασπαράξει το αποτέλεσμα που ονειρευτήκατε. :)Οι βασικοί δρόμοι για να δημιουργήσετε πολύχρωμους χώρους είναι δύο
Ή θα προσθέσετε χρώμα στους τοίχους και έπιπλα συνδυάζοντας ανάλογα κάποια υφασμάτινα και λοιπά διακοσμητικά στοιχεία, ή αντίστροφα. Θα αφήσετε δηλαδή λευκό το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας τοίχων και επίπλων και όλα τα υπόλοιπα πολύχρωμα.  
Ο δεύτερος τρόπος, αν το κάνετε σωστά, είναι πιο ευέλικτος σε μελλοντικές αλλαγές, δυσκολότερα θα σας κουράσει με την πάροδο του χρόνου και ευκολότερα θα αλλάξετε όσα βαρεθήκατε. Είναι απλούστερο να αλλάξετε από καιρό εις καιρό κάποια διακοσμητικά, μαξιλάρια κλπ. από το να βάφετε τοίχους και έπιπλα ή να αλλάξετε τα υφάσματα επένδυσής τους.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι ένα μόνο μεγάλου μεγέθους πολύχρωμο αντικείμενο όπως πχ πίνακες ζωγραφικής, χαλιά, ένα πολύ έντονης απόχρωσης τοίχος, κλπ. αν συνδυαστεί με λίγα ακόμη χρωματιστά στοιχεία, μπορεί να προσφέρει στον κάθε χώρο μια πολύ πιο ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα από όσο οι μονότονες μονοχρωμίες και διχρωμίες.