ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ με ΚΟΡΜΟΥΣ-ΚΛΑΔΙΑAν βρίσκετε την ιδέα ενός έλατου κατασκευασμένου από παλέτες πολύ ...προχωρημένη για τα γούστα σας ή για το γενικό ύφος του σπιτιού αλλά εκείνη ενός ξύλινου χριστουγεννιάτικου δέντρου σας αρέσει, φτιάξτε το από κλαδιά, μικρούς κορμούς ή ξύλα θάλασσας.

Ανάλογα με το μέγεθος και το σημείο που θα βρίσκεται ένα τέτοιο δέντρο, θα του δώσετε όποια μορφή εσείς θέλετε, στερεώνοντας τα ξύλα στον τοίχο σε σχήμα έλατου ή σχηματίζοντας ένα κανονικό δέντρο που θα στηρίξετε σε μια βάση, βάφοντας τα ξύλα ή διατηρώντας την φυσική τους όψη, πλαισιώνοντάς το μόνο με χριστουγεννιάτικα φωτάκια ή και στολίδια,  δίνοντας στο σύνολο την απόχρωση και το γενικό ύφος που ταιριάζει στον χώρο που θα το στολίσετε.

Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και πρωτότυπα, θα προσαρμοστούν τόσο σε χώρους κλασσικούς αλλά και μοντέρνου ύφους, ανάλογα με τον τρόπο που θα τα στολίσετε, ιδανικά για σπίτια που κυριαρχεί γενικά το ξύλο και φυσικά για εξοχικά.

Όπου χρειάζεται να ενώσετε τα ξύλα μεταξύ τους σε μικρές και μεσαίες κατασκευές θα το κάνετε είτε με καρφιά είτε με κόλλα για ξύλο, ενώ για μεγαλύτερα δέντρα ο καλύτερος τρόπος είναι να τρυπήσετε το κάθε ένα στο σημείο που χρειάζεται ανάλογα με το μήκος του και από τις τρύπες όλων των κομματιών να περάσετε μια λεπτή σιδερένια βέργα που θα τα συγκρατεί μεταξύ τους στην σωστή θέση. Στις μικρότερες κατασκευές αν τις συναρμολογήσετε με αυτόν τον τρόπο, αντί για βέργα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπάγγο/σκοινί, ένα καλάμι ή κι ένα λεπτό και ίσιο κομμάτι ξύλου.   


Και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μικρά ξυλαράκια μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφες "μινιατούρες" δέντρων ή ξύλινα στολίδια για το κανονικό σας έλατο ή για οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: