Που θα βρω & πόσο: ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ


Σχεδόν παντού, όπου θα βρείτε και γενικώς κάθε είδους  υφάσματα για το σπίτι.


Σε όλες τις διευθύνσεις που αναφέρονται εδώ θα βρείτε και υφάσματα για κουρτίνες και εδώ όλες τις οδηγίες για να τις ράψετε.

Αν ενδιαφέρεσθε για έτοιμες ραμμένες κουρτίνες ή απ΄όπου αγοράσετε το ύφασμα θέλετε να αναλάβουν και το ράψιμο, υπηρεσία που διαθέτουν όλα τα μεγάλα καταστήματα υφασμάτων, να είστε απλά προετοιμασμένοι ότι το κόστος τους θα αυξηθεί σημαντικά.
Ακόμh κι αν  εσείς δεν τα ....πολυκαταφέρνετε σ΄αυτά αλλά κάποιο φιλικό πρόσωπο μπορεί να σας βοηθήσει να τις ράψετε μόνοι από το ύφασμα που θα αγοράσετε από οπουδήποτε θα σας στοιχίσουν, ανάλογα φυσικά και με την ποιότητα του υφάσματος πολύ λιγότερο, αφού  υπάρχουν  περιπτώσεις που η τιμή μιας εντελώς απλής και έτοιμης ραμμένης κουρτίνας ή αυτής που θα σας ράψουν σε ένα "επώνυμο" κατάστημα,  κοστίζει μέχρι και 3-4 φορές περισσότερο  απ΄όσο θα στοιχίσει αν την ράψετε εσείς με εφάμιλλης ποιότητας ύφασμα. 
Ενδεικτικά και για να ξέρετε τι περίπου ...σας περιμένει: 
Ένα μέτριας προς  καλής ποιότητας ύφασμα για  κουρτίνες καθιστικού ή κρεβατοκάμαρας  θα το βρείτε στα καταστήματα σε τιμή από 10 - 30 ευρώ το μέτρο ανάλογα με το φάρδος του.
Για υφάσματα με λινό, μετάξι, ιδιαίτερα χοντρά για εξωτερικές κουρτίνες ή ιδιαίτερου σχεδίου η τιμή αυτή στα καταστήματα θα φθάσει τα 40-60 ευρώ ανά μέτρο.

Το ράψιμο ανάλογα με τον τύπο της κουρτίνας αλλά και το ύφασμα, αφού δεν είναι όλα το ίδιο "εύκολα", θα το υπολογίσετε από 5 μέχρι και 15 ευρώ το μέτρο για πολύ ιδιαίτερα υφάσματα και σχέδια κουρτίνας .
Για να φτιάξετε λοιπόν κουρτίνες με σούρα, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε τουλάχιστον το διπλό μήκος υφάσματος απ΄όσο αυτό του παραθύρου θα χρειαστείτε για ένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα με μήκος π.χ 1,50:
1,50 Χ 2 = 3 μέτρα ύφασμα και έστω Χ 20 (για μια αρκετά καλής ποιότητας ύφασμα) = 60 ευρώ
Αν τώρα κάνετε μια έρευνα αγοράς για έτοιμη ραμμένη κουρτίνα σε αντίστοιχες διαστάσεις και ανάλογο ύφασμα  θα διαπιστώσετε ότι στοιχίζει παραπάνω από 100-130 ευρώ,  τιμή περίπου ίδια μ΄αυτή που θα πληρώσετε αν επιπλέον του υφάσματος σας την ράψουν κιόλας εκεί απ΄όπου θα την αγοράσετε.


Φυσικά και υπάρχουν και πολύ πιο οικονομικές επιλογές όπως βεβαίως και κατά πολύ ακριβότερες κι όλα εξαρτώνται κατ΄αρχήν από την ποιότητα του υφάσματος αλλά και το σχέδιο ραφής.


 • Σε όλες τις υπαίθριες/λαϊκές αγορές θα βρείτε υφάσματα κυρίως βαμβακερά και συνθετικά από 3-10 ευρώ ανά μέτρο και σε πολλές τέτοιες μεγάλες αγορές, όπως εκείνη  π.χ του πειραιά  κάποιοι πωλητές υφασμάτων θα  αναλάβουν και το ράψιμο με  κόστος από ...δωρεάν μέχρι 2-4 ευρώ ανά μέτρο. Είναι μια πολύ οικονομική επιλογή ειδικά αν δεν χρειάζεστε κάτι εξεζητημένο όπως και για κουρτίνες για χώρους όπως η κουζίνα ή το παιδικό δωμάτιο, αφού πολλές φορές  δεν θα δαπανήσετε παραπάνω από  50-60 ευρώ για τις κουρτίνες κάθε δωματίου, ενώ πολύ συχνά με 10-15 ευρώ θα αγοράσετε μια ωραιότατη έτοιμη ραμμένη κουρτίνα ειδικά σε λεπτά καλοκαιρινά υφάσματα. Αρκετά από τα υφάσματα σ΄αυτές τις αγορές δεν είναι παρόμοια αλλά ακριβώς ίδια με τα αντίστοιχα που σ΄ένα κατάστημα υφασμάτων θα βρείτε να στοιχίζουν δύο, τρεις ή και τέσσερις φορές παραπάνω.  
 • Σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού όπως το ΙΚΕΑ, το PRACTIKER θα βρείτε επίσης έτοιμες κουρτίνες και αρκετά καλές τιμές,  αλλά κυρίως στο LEROY  MERLIN πολύ μεγάλη ποικιλία σε έτοιμες ραμμένες κουρτίνες σε τιμές από 20 μέχρι και 70 ευρώ το κομμάτι, όμως οι ακριβότερες είναι σε υφάσματα και σχέδια εφάμιλλα αυτών που θα σας ράψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα υφασμάτων με ένα καλής ποιότητας ύφασμα που θα διαλέξετε. 
 • Στα ίδια πολυκαταστήματα εξαιρετικά μεγάλη η ποικιλία σε κουρτινόξυλα και αξεσουάρ κουρτινών και σε τιμές αισθητά χαμηλότερες απ΄όσο θα τα βρείτε στα ειδικά με τέτοια είδη καταστήματα.
 • Αναζητώντας επίσης προσφορές σε περιόδους εκπτώσεων ή ρετάλια από λιγοστά μέτρα που έχουν  ...ξεμείνει στα καταστήματα υφασμάτων από συγκεκριμένα σχέδια, θα αγοράσετε σε λιγότερο από το μισό ή και ακόμα φτηνότερα, ακόμα και τα πιο ποιοτικά και ακριβά υφάσματα.
 • Και φυσικά ψωνίζοντας on line, εκτός των καλύτερων τιμών και προσφορών που μπορείτε να ανακαλύψετε, θα πάρετε μια γενική ιδέα για τα υφάσματα και τα σχέδια σε κουρτίνες που θα σας βοηθήσουν στην τελική σας επιλογή, απ΄όπου κι αν τις αγοράσετε. 
Εκτός λοιπόν από όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα με υφάσματα που θα βρείτε εδώ και που διαθέτουν και υφάσματα για κουρτίνες, κάντε μερικές ακόμα on line ...βόλτες στις βιτρίνες, αν και δυστυχώς πολλά από  τα διεθνή καταστήματα με τις καλύτερες τιμές και προσφορές του είδους, δεν κάνουν αποστολές στην χώρα μας:
 • laredoute.gr  και bonprix.gr  Aν σας ταιριάζουν οι διαστάσεις κάποιου από τα έτσι κι αλλιώς λιγοστά  σχέδια που δεν θα έχει ...εξαντληθεί, θα έρθουν στο σπίτι σας χωρίς κανέναν κόπο και σχετικά οικονομικά. 
 • curtainfabricsonline.com/ Oι έτοιμες ...δεν λένε και πολλά, αλλά τα υφάσματα σε πολύ όμορφα σχέδια και πολύ καλές τιμές.
 • click4curtains.com  H ...χαρά της εμπριμέ κουρτίνας :) Aνάμεσά τους όμως θα βρείτε και κάποιες  μονόχρωμες έτοιμες ραμμένες κουρτίνες,  σε ποικιλία διαστάσεων και σε τιμές φτηνότερες απ΄ότι σ΄ένα κατάστημα της εγχώριας αγοράς αναλογικά με την ποιότητα των υφασμάτων.
 • curtains-on-line.com  Αξίζει να "παίξετε" με τον σχεδιασμό του site ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεσθε να αγοράσετε. Θα διαλέξετε ύφασμα, σχέδιο ραφής, μέγεθος και θα τις δείτε οn line ....κρεμασμένες στο παράθυρό σας. Οι τιμές είναι σίγουρο ότι θα σας φανούν ακριβές, αλλά αν ζητήσετε παρόμοιο ύφασμα και σχέδιο ραφής από ένα επώνυμο εγχώριο κατάστημα, ίσως και να αλλάξετε τελικώς γνώμη.
 • bedbathstore.com  Πολύ καλές τιμές σε έτοιμες ραμμένες κουρτίνες που όμως δυστυχώς θα χρειαστεί να διαθέτετε μια διεύθυνση στις HΠΑ για να τις ...παραλάβετε. Εναλλακτικά στα καταστήματα της ίδιας φίρμας στην ελλάδα θα βρείτε επίσης απλές έτοιμες κουρτίνες από 20-50 ευρώ το κομμάτι σε αρκετά  σχέδια.
 • denverfabrics.com Ποικιλία σε οικονομικά υφάσματα και για κουρτίνες 
 • overstock.com  Οι τιμές σε αρκετές περιπτώσεις ...απίστευτες αναλογικά με τα σχέδια και τα υφάσματα σε έτοιμες κουρτίνες κάθε τύπου αλλά και στα στόρια
(Οι καταχωρήσεις της ενότητας "ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ & ΠΟΣΟ;" δεν είναι διαφημιστικές, το Soulouposeto.gr δεν έχει κανενός είδους οικονομική απολαβή - συναλλαγή με τους κατασκευαστές-εμπόρους των προϊόντων)


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,