ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ με την μορφή του ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΑπό τα πιο ...γνώριμα μοτίβα σε γιορτινές διακοσμήσεις και εύκολα μπορεί να αποτυπωθεί πάνω σε κάθε υλικό και αντικείμενο. 

Εκτός λοιπόν από το πλήθος έτοιμων στολιδιών - χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών που θα βρείτε στα εποχιακά καταστήματα σε μορφή άγιου βασίλη, δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε τα δικά σας, προσαρμόζοντας υλικά και τεχνικές ανάλογα με το γούστο σας, το γενικό ύφος της γιορτινής διακόσμησης του σπιτιού και τον διαθέσιμο χρόνο σας για χειροποίητες κατασκευές. 

1. Με χαρτί 

Ακόμη κι αν είστε εντελώς αρχάριοι σε χειροτεχνίες - κατασκευές και σας φαίνεται δύσκολο να αντιγράψετε σε χαρτί ή χαρτόνι έναν ολόκληρο άγιο βασίλη ή και μόνο τον σκούφο ή την μπότα του, στο internet θα βρείτε πάρα πολλά τέτοια  έτοιμα...πατρόνΑπλώς τυπώστε τα σε ένα κοινό χαρτί, κόψτε τα κομμάτια που σας χρειάζονται και κολλήστε τα πάνω σε χαρτόνι, ρολό χαρτιού, χάρτινους κώνους κλπ. ανάλογα με το είδος της κατασκευής που έχετε επιλέξει να φτιάξετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς του είδους τα χάρτινα διακοσμητικά, ανάλογα με το μέγεθός τους, για να στολίσετε παιδικά δωμάτια, να φτιάξετε γιρλάντες ή να εμπλουτίσετε στεφάνια και κάθε τύπου χριστουγεννιάτικες συνθέσεις ή προσθέτοντας ένα σκοινάκι ή κορδέλα να τα μετατρέψετε σε κρεμαστά στολίδια για το δέντρο. 

2. Με ύφασμα 


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως με το χαρτί, μπορείτε να δουλέψετε για την κατασκευή μιας αγιοβασιλιάτικης φιγούρας από ύφασμα. Το καταλληλότερο είναι η τσόχα

Κόψτε κομμάτια υφάσματος που απλώς θα ράψετε ή και θα κολλήσετε πάνω σε διακοσμητικά μαξιλαράκια μετατρέποντάς τα σε χριστουγεννιάτικα, ντύστε χάρτινους κώνους με κομμάτια τσόχας και προσθέστε βαμβάκι για να δώσετε την όψη που θέλετε, συνδυάστε χαρτί και ύφασμα κλπ. δημιουργώντας πολύ όμορφα κι οικονομικά κομμάτια για τον στολισμό του σπιτιού και του τραπεζιού

Μια πολύ εύκολη και απλή ιδέα είναι και τα καλύμματα πλάτης για καρέκλα σε σχήμα σκούφου του αη βασίλη από κομμάτια κόκκινης και άσπρης τσόχας. 3. Με κονσερβοκούτια  


Ιδιαίτερα πρωτότυπες κατασκευές και καθόλου δύσκολες.
Με ύφασμα, με μπογιά ή μια ...ζώνη, δώστε σε μεγάλα ή μικρότερα κονσερβοκούτια την όψη ...στολής άγιου βασίλη και χρησιμοποιήστε τα ως διακοσμητικά, ανθοδοχεία, σαν κουτί συσκευασίας για δώρα κλπ. 


4. Με ...φράουλες 

Δεν είναι βεβαίως η εποχή τους, αλλά τα τελευταία χρόνια θα τις βρείτε τις μέρες των γιορτών σχεδόν σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετς. 

Συνδυάστε τες με σαντιγύ ή κομμάτια άλλων φρούτων για να στολίσετε μια τούρτα ή μικρά ατομικά κεικ - γλυκίσματα ή να φτιάξετε ...σουβλάκια φρουτοσαλάτας, θα είναι από τις πιο ...παιχνιδιάρικες νότες του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Και φυσικά η πιο εύκολη ...γλυκιά παραλλαγή, είναι τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που με γλάσο και χρώματα ζαχαροπλαστικής θα μεταμορφώσετε στον αγαπημένο άγιο των παιδιών αυτές τις μέρες. 
5. Με ένα ...ξυλαράκι 


Μικρά κλαράκια δέντρων, κανέλα σε ξύλο, ξυλάκια παγωτού για κατασκευές κλπ.
Όλα μπορούν με λίγη μπογιά να μετατραπούν σε ,,,αγιοβασιλάκια.
Δώστε τους την όψη που θέλετε με όποιου είδους μπογιά σας βρίσκετε και χρησιμοποιείστε τα είτε σαν κρεμαστά στολίδια είτε σε κάθε τύπου γιορτινή σύνθεση.

Mε την ίδια ακριβώς ...φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας ή χαρτί - ύφασμα στους ανάλογους χρωματισμούς είτε κόκκινη - άσπρη και μαύρη μπογιά μπορείτε να μετατρέψεται σε έναν ...άγιο βασίλη κάθε είδους αντικείμενα όπως π.χ γλαστράκια, πινέλα, γυάλινα βάζα, μπουκάλια, θαλασσόξυλα κλπ. 
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,