60+ Χριστουγεννιάτικες ΙΔΕΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ
T o ξύλο σε όλες του τις ...εκδοχές, από το πιο ακριβό, εκλεπτυσμένο και δουλεμένο έως την πιο φυσική και ακατέργαστη  μορφή του, είναι από τα ασυναγώνιστης αισθητικής υλικά όπου κι αν χρησιμοποιηθεί. 
Εκτός από κλαδιά-κορμούς ή ξύλα από παλέτες και τα κάθε μορφής θαλασσόξυλα είναι μια εξαιρετική ...πρώτη ύλη για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις-κατασκευές.

Δέντρα, στολίδια, στεφάνια, γιρλάντες κλπ. μπορούν θαυμάσια να δημιουργηθούν από μικρά ή μεγαλύτερα κομμάτια ξύλου που θα βρείτε ξεβρασμένα σε κάποια ακτή και άσχετα αν το συγκεκριμένο είδος είναι ταυτισμένο με τα ...καλοκαίρια μας, ο χειμώνας είναι η κατ΄εξοχήν εποχή που στις παραλίες, λόγω του καιρού, θα βρείτε πολύ περισσότερα τέτοια ξύλα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.  Ο τρόπος "σύνθεσης"  χριστουγεννιάτικων κατασκευών δεν διαφέρει σε τίποτα από τον γενικό τρόπο που μπορεί κανείς να δουλέψει-επεξεργαστεί θαλασσόξυλα. 

Όπου χρειαστεί να τα κολλήσετε θα το κάνετε με μια ισχυρή κόλλα, για να τα τρυπήσετε θα χρησιμοποιήσετε απλό μικρό τρυπάνι, με ένα σκαρπέλο-κατσαβίδι ή όποιο άλλο διαθέσιμο εργαλείο - αιχμηρό αντικείμενο σας εξυπηρετεί η επιφάνειά τους μπορεί να σκαφτεί λίγο ή περισσότερο και φυσικά με βερνίκι ξύλου ή κάθε είδους ακρυλική μπογιά θα τα βάψετε σε όποιες αποχρώσεις θέλετε. 
Μικρά κρεμαστά στολίδια από θαλασσόξυλα στα οποία μπορείτε να δώσετε όψη ...άγιου βασίλη, αγγέλων κλπ. μπορούν να βαφτούν με κάθε είδους μπογιά, ακόμη και με τέμπερες, ενώ τα μακριά και λεπτά θαλασσόξυλα είναι ιδανική "βάση" για κρεμαστά χριστουγεννιάτικα στολίδια, γιρλάντες κλπ. αφού πριν τα στερεώσετε σε ένα σημείο του τοίχου ή και από το ταβάνι με σπάγγο ή πετονιά.   


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,