ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΚΑΛΑΘΙΑ με ΝΗΜΑ-ΣΚΟΙΝΙ


O πιο απλός τρόπος για να κατασκευάσετε καλαθάκια - υφασμάτινα μπωλ για αποθήκευση-τακτοποίηση κάθε είδους μικροαντικειμένων.
Θα χρειαστείτε νήμα πλεξίματος, το πιο οικονομικό που θα βρείτε στην αγορά αφού η ποιότητά του για αυτήν την χρήση δεν ενδιαφέρει, ατλακόλ, πλαστική μεμβράνη τροφίμων και ένα δοχείο-καλούπι.
Βουτήξτε το νήμα στην κόλλα και ξεκινήστε να το τοποθετείται σε όποιο σχηματισμό θέλετε πάνω στο καλούπι που πριν θα έχετε καλύψει με την μεμβράνη. Όταν η κόλλα στεγνώσει εντελώς, θα χρειαστούν αρκετές ώρες, τραβήξτε το ...καλαθάκι.
Αν θέλετε μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφανές προστατευτικό βερνίκι που θα αδιαβροχοποιήσει την επιφάνειά της και θα σας επιτρέπει να την καθαρίζετε με βρεγμένο πανί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε καλάθια με ψάθινη όψη, χρησιμοποιώντας αντί για νήμα σκοινί-σπάγγο σε φυσική απόχρωση, απλά θα πρέπει να στην σύνθεσή του να μην περιλαμβάνει πλαστικό, το πλαστικό είναι το μοναδικό υλικό που σε τέτοιου τύπου κατασκευές με κόλλα χειροτεχνίας δεν σταθεροποιείται.    Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,