7 Ιδέες για καλοκαιρινά ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΔΩΡΑ


Κ
άθε χειροποίητη κατασκευή είναι ασφαλώς πολύ πιο προσωπικό και ιδιαίτερης αξίας δώρο, άσχετα με το πόσο εύκολη μπορεί να είναι η δημιουργία της ή το μικρό, ακόμη και μηδενικό σε κάποιες περιπτώσεις, κόστος των υλικών.
Ειδικά η περίοδος του καλοκαιριού προσφέρεται περισσότερο για δώρα που θα διακοσμήσουν πολύ καλαίσθητα το σπίτι, το μπαλκόνι ή την αυλή των ανθρώπων που θα επιλέξετε να τα προσφέρετε με αντικείμενα που πραγματικά θα μυρίζουν ...Καλοκαίρι, τα δε υλικά που θα σας χρειαστούν θα τα βρείτε εύκολα, οικονομικά ή και ...δωρεάν σε μια παραλία. 
1. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΑΚΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΒΟΤΣΑΛΑ


Πολύ εντυπωσιακά και ιδιαίτερα απλά στην κατασκευή τους, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν σαν δώρο ειδικά αν τα συνδυάσετε με πήλινα ή μεταλικά γλαστράκια που επίσης μπορείτε να βάψετε-επεξεργαστείτε με χρώμα. 

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα τα φτιάξετε και πολλά σχέδια-ιδέες. 
2. ΚΑΔΡΑ-ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Θα χρειαστείτε μόνο απλούς καμβάδες-τελάρα ζωγραφικής ή κομμάτια ξύλου πάνω στα οποία θα συνδυάσετε (χρησιμοποιώντας μια απλή κόλλα γενικής χρήσης ή θερμοκολλητικό πιστόλι για τα πιο βαριά στοιχεία) βότσαλα, άμμο, κοχύλια, θαλασσόξυλα κλπ. και με την προσθήκη απλών ακρυλικών χρωμάτων θα δημιουργήσετε πραγματικά μοναδικούς και πολύ ιδιαίτερους πίνακες-κάδρα που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν.
Δείτε εδώ περισσότερες παρόμοιες ιδέες.
3. ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΨΗΦΙΔΩΤΑ

Συνδυάστε ένα φυτό που θέλετε να προσφέρετε ως δώρο με μια πολύ όμορφη γλάστρα με όψη ψηφιδωτού που θα φτιάξετε πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας μερικά σπασμένα πλακάκια, κανονικές ψηφίδες ή όποιο άλλο υλικό σας διευκολύνει και σας αρέσει.

Ένας πολύ πρακτικός τρόπος για δώρα είναι να δημιουργήσετε 2-3 τέτοια γλαστράκια μικρού μεγέθους στα οποία θα τοποθετήσετε αντίστοιχα μικρά εποχιακά φυτά.
Δείτε εδώ βήμα-βήμα οδηγίες πως ακριβώς θα το κάνετε και εδώ σχέδια-ιδέες για κατασκευές ψηφιδωτών. 4. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΓΥΑΛΟΤΟΥΒΛΑ

Η αξία ενός χειροποίητου δώρου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν πρόκειται για αντικείμενα που όμοιά τους δεν μπορεί κανείς να βρει έτοιμα στην αγορά.

Οι δημιουργίες με διακοσμητικά γυαλότουβλα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία αντικειμένων και είναι σίγουρο ότι είτε επιλέξετε την μορφή "κάδρου" με φωτογραφίες είτε αυτή του φωτιστικού, βάζου κλπ. θα εκτιμηθεί σαν ένα πραγματικά μοναδικό δώρο.
Δείτε εδώ βήμα-βήμα οδηγίες κατασκευής και πολλά επιμέρους σχέδια-ιδέες. 5. ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Μοναδικά κομμάτια που θα δημιουργήσετε με κάθε είδους μπουκάλια, μεγάλες γυάλες κλπ, ένα καπέλο φωτιστικού και ένα απλό ντουί με καλώδιο.

Αν το τρύπημα του γυαλιού είναι το πρόβλημά σας, παρ΄όλο που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, απλά επιλέξτε την μορφή τέτοιων φωτιστικών που το καλώδιο δεν περνά μέσα από το μπουκάλι.

Δείτε εδώ την διαδικασία με κάθε λεπτομέρεια και σχέδια-ιδέες
6. ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Συνδυάστε γυάλινα βάζα, γυάλες κλπ. ή και δίσκους, με κεριά και κάθε μορφής θαλασσινά στοιχεία όπως κοχύλια, άμμο, βότσαλα κλπ. για να δημιουργήσετε επιτραπέζιες συνθέσεις-διακοσμητικά-κηροπήγια  με απόλυτα καλοκαιρινό ύφος.

Υλικά όπως σκονί, λινάτσα κλπ είναι επίσης πολύ ταιριαστά σε τέτοιου είδους συνθέσεις και ...άπειροι οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε, ενώ τα απλά αυτοκόλλητα διπλής όψης που θα βρείτε σε όλα καταστήματα με είδη σπιτιού είναι ιδανικά για να συγκρατήσετε αν χρειάζεται τα κεριά ή όποιο άλλο στοιχείο στην θέση του ώστε να μην μετακινούνται μέσα στο αμπαλάζ που θα επιλέξετε για ένα τέτοιο δώρο.
Δείτε εδώ πολλές τέτοιες ιδέες.  7. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ 

Όπως λέμε ...Καλοκαίρι.

Χρησιμοποιείστε θαλασσόξυλα ή απλά κλαδάκια και λίγο ύφασμα για να φτιάξετε 2-3 καραβάκια διαφορετικού μεγέθους που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν όποιον και εάν τα προσφέρετε ως δώρο.

Η λινάτσα, δαντέλες ή και πολύχρωμα βαμβακερά υφάσματα δίνουν εξίσου καλαίσθητο  αποτέλεσμα στις κατασκευές αυτού του τύπου, ανάλογα με το τι πιστεύετε ότι αρέσει περισσότερο σε όποιον επιλέξετε να τα χαρίσετε.
Εδώ θα βρείτε πολλές ακόμη παρόμοιες ιδέες - σχέδια. 


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,