ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ διαμόρφωση ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΥ σε ΝΑΥΤΙΚΟ στυλ από 60 ευρώ


O ι εποχιακές διακοσμήσεις είναι ο απλούστερος τρόπος για μια μικρή ανανέωση των χώρων του σπιτιού και ειδικά οι καλοκαιρινές διακοσμήσεις είναι από τις πιο οικονομικές αφού μπορούν κατά ένα μεγάλο μέρος τους να βασιστούν σε φυσικά αντικείμενα-υλικά-στοιχεία με μικρό κόστος

Ασφαλώς αν οι υπάρχουσες γενικές αποχρώσεις ενός χώρου σας βοηθούν τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά, αφού για παράδειγμα πολύ πιο εύκολα θα μπορέσετε να διαμορφώσετε σε καλοκαιρινό-ναυτικό στυλ το καθιστικό ή έναν χώρο στο εξοχικό αν τα χρώματα που ήδη κυριαρχούν είναι άσπρο, μπεζ, καφέ, μπλε, παλ αποχρώσεις κλπ. σε σχέση με τις αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνετε σε ένα δωμάτιο όπου η βασική απόχρωση στα υφάσματα επίπλων είναι π.χ το μπορντώ. Όμως ακόμη και εκεί 1-2 καλοκαιρινά ριχτάρια σε άσπρο-μπεζ-μπλε κλπ είναι η λύση για να δημιουργήσετε ένα σύνολο απόλυτα καλοκαιρινό σε ναυτικό στυλ.


Γενικά στις εποχιακές διακοσμήσεις ο βασικός κανόνας για να διευκολυνθείτε αλλά και το κόστος μιας αλλαγής να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα, είναι να εστιάσετε σε 2-3 μεγάλες επιφάνειες-αντικείμενα και "πάνω" στο γενικό αυτό φόντο να "παίξετε" με διακοσμητικές λεπτομέρειες-στοιχεία μικρότερου μεγέθους εκμεταλλευόμενοι και πολύ οικονομικές λύσεις που θα βρείτε στην αγορά αλλά και αντικείμενα που ήδη διαθέτετε1.  Η απόχρωση των τοίχων είναι από τα βασικότερα τέτοια κεντρικά στοιχεία στις διαμορφώσεις εσωτερικού χώρου. 
Επιλέξτε λοιπόν έναν μεγάλο τοίχο ή δύο μικρότερους που θα βάψετε σε όποιο τόνο που μπλε-γαλάζιου σας αρέσει. 
Για αυτήν την αλλαγή δεν θα σας χρειαστεί παραπάνω από 1-1,50 lt χρώματος που σε μια καλή ποιότητα ακρυλικού-πλαστικού δεν θα σας κοστίσει περισσότερο από 10 ευρώ, ενώ πάντα υπάρχει και η ακόμη πιο οικονομική λύση να χρησιμοποιήσετε την έτοιμη βάση λευκής απόχρωσης, που σε όλες τις μάρκες-εταιρίες κοστίζει πολύ λιγότερο και με χρώμα σε σύριγγα να δημιουργήσετε την απόχρωση που θέλετε.  


2.  Τοποθετείστε είτε στον τοίχο που θα βάψετε είτε σε κάποιον από τους  υπόλοιπους του χώρου, ανάλογα με το τι πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερα στο σύνολο του χώρου, ένα μεγάλο κεντρικό διακοσμητικό κομμάτι σε καλοκαιρινό ύφος.
Μια ιδιαίτερα καλαίσθητη και ταυτόχρονα πολύ οικονομική λύση είναι ένας καθρέφτης διακοσμημένος με θαλασσόξυλα.
Τέτοιους καθρέφτες μεγάλου μεγέθους χωρίς πλαίσιο θα βρείτε στην αγορά σε τιμές ακόμη και με λιγότερο από 8 ευρώ. Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ βήμα-βήμα οδηγίες για το πως θα τον διακοσμήσετε με τα θαλασσόξυλα.3. Τα υφασμάτινα στοιχεία είναι αυτά που πραγματικά "μεταμορφώνουν" και καθορίζουν την συνολική εικόνα ενός χώρου ειδικά όταν πρόκειται για εποχιακές διακοσμήσεις. 
Αν οι αποχρώσεις στα υφάσματα επιπλώσεων του χώρου σας δεν σας βοηθούν, θα χρειαστεί απλώς να τις ...κρύψετε κάτω από καλοκαιρινά ριχτάρια σε άπρο, εκρού, μπλε, ριγέ μοτίβα ή όποιο άλλο χρώμα προτιμάτε και ταιριάζει, ανάλογα με την συνολική διαμόρφωση σε ναυτικό στυλ που επιθυμείτε να κάνετε. 


Στην αγορά θα βρείτε ποικιλία σε τέτοια ριχτάρια και αρκετές εκπτώσεις-προσφορές όμως η πιο οικονομική λύση για αυτά τα είδη παραμένει πάντα η επιλογή ενός υφάσματος με το μέτρο που θα χρειαστεί απλώς να στριφωθεί-γαζωθεί στις τέσσερις πλευρές του. Η λονέτα, λίγο πιο λεπτή ποιότητα υφάσματος σε σχέση με το 100% βαμβακερό λινό και το καραβόπανο, είναι ιδανική επιλογή για αυτήν την χρήση. "Στέκεται" όμορφα σαν ριχτάρι, δεν τσαλακώνει ιδιαίτερα και πλένεται εύκολα. Θα την βρείτε σε καταστήματα με υφάσματα σε πάρα πολλές αποχρώσεις.
Δείτε ενδεικτικά εδώ ύφασμα λονέτα με φάρδος 2,40 και τιμή 8 ευρώ/μέτρο, που σημαίνει ότι καλοκαιρινά  ριχτάρια για 2 καναπέδες σε όποια απόχρωση θέλετε μπορείτε να φτιάξετε με κόστος 16 ευρώ
Τα μαξιλάρια σε αντίστοιχα με την εποχή μοτίβα, είναι επίσης ένα πολύ πρακτικό και οικονομικό στοιχείο σε εποχιακές διακοσμήσεις. Δείτε εδώ, εδώ και εδώ, διακοσμητικές μαξιλαροθήκες με ναυτικά σχέδια και κόστος ακόμη και μικρότερο των 3 ευρώ ενώ μια ιδιαίτερα πρακτική λύση είναι τα σετ 3-4 μαξιλαριών με ναυτικά σχέδια που θα βρείτε στην αγορά και που μπορείτε να συνδυάσετε με 2-3 ακόμη μονόχρωμα ή σε ριγέ μοτίβα. 

Κάποια ακόμη μικρά διακοσμητικά αντικείμενα από φυσικά στοιχεία σε αυτό το ύφος όπως π.χ ξύλινα ναυτικά διακοσμητικά, κοχύλια, ψάθινα καλάθια κλπ. που θα βρείτε στα πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού σε χαμηλές τιμές και φυσικά απλές χειροποίητες κατασκευές από κοχύλια, θαλασσόξυλα, σκοινί κλπ. θα συμπληρώσουν την διακόσμηση του χώρου.

Και φυσικά το μπλε-γαλάζιο-λευκό δεν είναι οι μόνοι συνδυασμοί,  για να δημιουργήσετε το καλοκαιρινό αυτό ύφος. Κόκκινο, τυρκουάζ, γκρι και μπεζ-καφέ είναι επίσης αποχρώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε είδους στοιχείο, ανάλογα και με τα ήδη υπάρχοντα χρώματα σε ένα ήδη διαμορφωμένο δωμάτιο το οποίο θέλετε να διακοσμήσετε σε ναυτικό στυλ. 
Δείτε και εδώ


* (Οι τιμές αφορούν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δημιουργίας του θέματος και όπως αυτές αναφέρονται στα εντός του κειμένου links προς τα αντίστοιχα sites των καταστημάτων-eshops διάθεσης των προϊόντων ) 

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,