ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣΘ α διακοσμήσουν εξαιρετικά καλαίσθητα σημεία όπως το τζάκι, μπουφέδες, τραπέζια, πρεβάζια παραθύρων κλπ., είναι μια πολύ όμορφη ιδέα για να προσθέσετε γιορτινή ατμόσφαιρα στην κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο ενώ το ίδιο εντυπωσιακά στολισμένα και με μια σειρά φωτάκια θα είναι και στο μπαλκόνι ή τον κήπο

Θα χρειαστείτε: 

* Κώνους από φελιζόλ 
Θα τους βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για κατασκευές, δείτε ενδεικτικά εδώ, ενώ για κώνους μεγαλύτερων διαστάσεων θα πρέπει να αποτανθείτε σε καταστήματα-επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στα είδη από φελιζόλ. Δείτε, ενδεικτικά, εδώ

Εναλλακτικά, ειδικά για κατασκευές μικρού μεγέθους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κώνους φτιαγμένους από χαρτόνι

Απλώς τυλίξτε το χαρτόνι σαν "χωνί", στερεώστε προσωρινά την ένωση με σελοτέιπ και στην συνέχεια κολλήστε γερά με πιστόλι σιλικόνης ή μια πολύ ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.

* Διακοσμητικά Βρύα

Θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη για μακέτες, διατίθενται σε διάφορες αποχρώσεις και πλεονέκτημά τους ότι το "φυσικό" πράσινο χρώμα τους μένει αναλλοίωτο αφού δεν ξεραίνονται. Δείτε, ενδεικτικά, εδώ.

* Μια βάση πάνω στην οποία θα προσαρμόσετε το "δεντράκι" π.χ μια γλάστρα, ένα καλάθι κλπ. μέσα στο οποίο θα στηρίξετε τον "κορμό", ένα κομμάτι ξύλο ή ξερό κλαδί, γύρω από το οποίο θα δημιουργήσετε το κεντρικό μέρος της κατασκευής απλώς κολλώντας βρύα πάνω στον κώνο, έως το δεντράκι σας να αποκτήσει το μέγεθος-όγκο που θέλετε. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και όπου χρειαστεί να στηρίξετε-στερεώσετε τα επιμέρους κομμάτια της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα, σπάγγο, λεπτό σύρμα κλπ. ό,τι σας εξυπηρετεί περισσότερο ανάλογα με το είδος του κώνου και της βάσης που θα χρησιμοποιήσετε.
Ο απλούστερος πάντως τρόπος είναι να "καρφώσετε" τον κορμό στον κώνο από φελιζόλ και να τον στηρίξετε στην συνέχεια σε μια πλαστική γλάστρα με τρύπες γεμάτη χώμα, την οποία θα έχετε τοποθετήσει ανάποδα μέσα σε μια όμορφη γλάστρα, ένα καλάθι, ξύλινο κουτί κλπ. την επιφάνεια των οποίων επίσης θα καλύψετε με διακοσμητικά βρύα. 


Τόσο τη βάση όσο και το κεντρικό μέρος της κατασκευής, μπορείτε φυσικά επιπρόσθετα να τα διακοσμήσετε με φωτάκια, κορδέλες, 1-2 στολίδια κλπ. ενώ αντί για διακοσμητικά βρύα μπορούν ασφαλώς να χρησιμοποιηθούν και μικρά κλαδάκια πυκνής φυσικής πρασινάδας (π.χ από έλατο, κυπαρίσσι, δεντρολίβανο κλπ)  που απλώς θα "κουρέψετε" όπου χρειάζεται ώστε το τελικό σχήμα να είναι ομοιόμορφο και συμμετρικό σε όλα τα σημεία.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,