ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ από 40 ευρώ


Έ νας γενικός τρόπος για οικονομικές διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων, που ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν και μια πιο "ενδιαφέρουσα" διακοσμητικά εικόνα, είναι η χρήση περισσότερων, μικρών, άρα και οικονομικότερων κομματιών-επίπλων και ο συνδυασμός τους με τρόπο που λειτουργικά το αποτέλεσμα να προκύπτει ίδιο ή τουλάχιστον χωρίς τόσο μεγάλες διαφοροποιήσεις που να αξίζουν την διαφορά στο κόστος, σε σχέση με την διαμόρφωση του ίδιου χώρου-σημείου με ένα μόνο και ογκώδες έπιπλο. 

Για παράδειγμα μια ντουλάπα ή ένα ειδικό έπιπλο εισόδου, είναι βέβαιο ότι θα σας κοστίσει αρκετά παραπάνω από όσο ένα ανοιχτό ντουλάπι, ένα ράφι, ένας καθρέφτης και μια ράγα, ενώ αναζητώντας τέτοιου είδους λύσεις για την διαμόρφωση των χώρων σας πολύ συχνά θα σας δοθεί η ευκαιρία και να αξιοποιήσετε έπιπλα-αντικείμενα που πιθανόν ήδη διαθέτετε όπως π.χ έναν καθρέφτη που σε ένα παρόμοιο σύνολο ίσως βρει την θέση του και πιο λειτουργικά και πιο όμορφα από όσο στο σημείο που τώρα τον έχετε τοποθετήσει. 
Οι "συνθέσεις" σε σχέση με τα μεμονωμένα έπιπλα σας παρέχουν γενικά, μεγαλύτερη "ευελιξία" όχι μόνο σε πιθανούς συνδυασμούς αλλά και διακοσμητικές αλλαγές, ώστε τελικώς να χρησιμοποιήσετε όλα τα έπιπλα-αντικείμενα που ήδη διαθέτετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Όμως ακόμη και ξεκινώντας ...εκ του μηδενός για να δημιουργήσετε στον δικό σας χώρο κάτι παρόμοιο, μια σύνθεση-ιδέα από το refinery29.com που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην είσοδο, σε ένα χωλ αλλά και στην κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να το κατορθώσετε ακόμη και με ένα συνολικό κόστος που δεν θα υπερβαίνει τα 40 περίπου ευρώ:  


ΡΑΦΙ (7): Απλά ράφια αόρατης στήριξης θα βρείτε στην αγορά σε τιμές που ξεκινούν περίπου στα 7 ευρώ, όσο ασφαλώς αυξάνουν οι τιμές διαφοροποιούνται σχέδια/ποιότητες, δείτε ενδεικτικά εδώ  αλλά και εδώ μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ραφιών τοίχου στην εγχώρια αγορά.


ΡΑΓΑ (6): Για την συγκεκριμένη χρήση σας χρειάζεται μια απλή ράγα για κρέμασμα ρούχων και μια σειρά γαντζάκια με ένα συνολικό κόστος που μπορεί να ξεκινά από 7 ευρώ. Δείτε την εδώ.
ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ (7):  Αν δεν έχετε ήδη έναν καθρέφτη που μπορεί να αξιοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο η πιο πρακτική λύση είναι να προμηθευτείτε έναν πολύ οικονομικό με μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο το οποίο μπορείτε και να βάψετε-επεξεργαστείτε με κάθε είδους τεχνική. Ενδεικτικά εδώ και εδώ και σε τιμές από 7 - 16 ευρώ


ΝΤΟΥΛΑΠΙ (19): Για την συγκεκριμένη χρήση είναι κατάλληλο κάθε είδους ανοιχτό κουτί-ντουλάπι ανεξάρτητα αν η "ενδεδειγμένη" χρήση του είναι για κουζίνα, μπάνιο κλπ.
Απλά τέτοια λευκά κουτιά θα βρείτε στην αγορά σε τιμές που ξεκινούν από περίπου 10 ευρώ, δείτε ενδεικτικά εδώ, ενώ μια επίσης πρακτική και οικονομική επιλογή είναι αντί για κουτιά να χρησιμοποιήσετε, τοποθετημένη κατά μήκος, μια εταζέρα με τρία χωρίσματα και η οποία σε διάσταση 70 εκ. θα σας κοστίζει 19 ευρώ. Δείτε ενδεικτικά εδώ


Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε διακοσμητική πρόταση, η γενική αξιοποίηση της ιδέας, σε ό,τι αφορά επιμέρους στοιχεία, μπορεί να διαφοροποιηθεί ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον δικό σας διαθέσιμο χώρο και το αποτέλεσμα λειτουργικά να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.
Για παράδειγμα:
- το ράφι μπορεί να τοποθετηθεί σε τέτοιο ύψος ώστε στην ράγα να έχετε την δυνατότητα να κρεμάσετε με άνεση μπουφάν, σακάκια κλπ,
- αν ο τοίχος σας έχει μεγαλύτερο φάρδος μπορείτε αντί για τον μικρό να τοποθετήσετε στον τοίχο έναν μεγάλο καθρέφτη που θα καλύπτει ολόκληρο το ύψος της σύνθεσης κλπ κλπ

Tip: Σε τέτοιου είδους "συνδυαστικές" διακοσμητικές προτάσεις το να είναι όλα τα κομμάτια προϊόντα παραγωγής της ίδιας εταιρίας-καταστήματος, εξασφαλίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι διαθέτουν το ίδιο γενικό "ύφος". Αντίθετα όταν αγοράζετε μεμονωμένα από οπουδήποτε ή και τροποποιώντας μόνοι σας με βάψιμο, τεχνικές παλαίωσης κλπ. έπιπλα και κάθε είδους αντικείμενα, το "δέσιμο" αυτό θα πρέπει να το φροντίσετε εσείς ώστε τίποτα στο τελικό σύνολο να μην δείχνει αταίριαστο και "ξένο" με τα υπόλοιπα.* (Οι τιμές αφορούν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δημιουργίας του θέματος και όπως αυτές αναφέρονται στα εντός του κειμένου links προς τα αντίστοιχα sites των καταστημάτων-eshops διάθεσης των προϊόντων ) 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

refinery29.com

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,