ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: ΚΟΜΟΔΙΝΑ για ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ από 25 ευρώΑ ν οι συνολικές διαστάσεις της κρεβατοκάμαρας ή το μήκος του τοίχου που βρίσκεται το κρεβάτι  δεν επαρκούν ώστε χρήση κομοδίνου να μπορεί να κάνει ένα έπιπλο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους (ντουλάπι, συρτάρια κλπ) και ο ρόλος του περιορίζεται στα ...απολύτως αναγκαία, τότε η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που θα εξυπηρετεί τις βασικές λειτουργικές ανάγκες σας ενώ ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος της θα είναι επιτοίχιο, δεσμεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερο από τον πραγματικό χώρο του δωματίου. 

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του τύπου "κομοδίνων" που μπορείτε να φτιάξετε με μια ειδική κατασκευή και οι οποίες πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων τους θα λειτουργήσουν και πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά στο σύνολο του χώρου, μία από αυτές τις λύσεις μπορείτε να την υλοποιήσετε με κόστος μικρότερο των 25 ευρώ

praktiker.gr
Θα σας χρειαστεί ένα μασίφ κομμάτι ξύλου όχι μεγάλου πάχους το οποίο θα στερεωθεί στον τοίχο σε σχηματισμό γωνίας, το κάτω μέρος της οποίας θα κάνει χρήση ...τραπεζιού.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξύλο - φαρδιάς σανίδας κλπ. την οποία θα βάψετε με βερνίκι ξύλου ή και χρώμα εφαρμόζοντας τεχνικές παλαίωσης κλπ. ανάλογα με το πως επιθυμείτε την τελική της όψη. Στο συνολικό κόστος και για να κάνετε την πραγματικά πιο οικονομική επιλογή, συνυπολογίστε το εάν διαθέτετε ήδη βερνίκι ή χρώμα ή θα πρέπει και αυτό να το αγοράσετε (ένα ενδεικτικό κόστος περίπου στα 8-10 ευρώ) ώστε ανάλογα να αποφασίσετε αν το πιο συμφέρον είναι να χρησιμοποιήσετε άβαφτο ή έτοιμο βαμμένο ξύλο.  
Δείτε ενδεικτικά εδώ μασίφ ξύλινη επιφάνεια σε διαστάσεις που επαρκούν για την συγκεκριμένη κατασκευή και σε τιμή 7,50 ευρώ.  


ikea.gr
Η προσθήκη του φωτιστικού σε ένα κομοδίνο αυτής της μορφής, είναι το στοιχείο που το "χαρακτηρίζει" τόσο λειτουργικά όσο και διακοσμητικά, ενώ το στερεωμένο στον τοίχο ξύλο θα καλύψει το καλώδιο παροχής που θα καταλήγει στο φωτιστικό από την μπρίζα και που συνήθως βρίσκεται στο σημείο του τοίχου που προορίζεται για την τοποθέτηση του κρεβατιού. Διαφορετικά χρησιμοποιείστε μια μπαλαντέζα σε όποια μπρίζα του δωματίου εξυπηρετεί και μπορεί σε ολόκληρο το μήκος της να είναι κατά το δυνατόν "κρυμμένη". 
ledmall.gr

Στην αγορά ειδών σπιτιού θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία φωτιστικών τοίχου τόσο σε σχέδια-ποιότητες όσο και τιμές, δείτε ενδεικτικά εδώ μια απλίκα ταιριαστή τόσο με κλασσικές όσο και πιο μοντέρνες διακοσμήσεις ενώ και το κορδόνι-διακόπτης είναι ιδιαίτερα βολικό για την συγκεκριμένη χρήση και τιμή 17 ευρώ.
Βεβαίως μπορεί να τοποθετηθεί όποιου τύπου φωτιστικό τοίχου εσείς θέλετε, ακόμη και σποτ, τα οποία γενικά κοστίζουν λιγότερο, δείτε ενδεικτικά εδώ


Tip: Η οποιαδήποτε διακοσμητική πρόταση-ιδέα, πάντα "χωράει" προσαρμογές ανάλογα με τις πολύ συγκεκριμένες προσωπικές ανάγκες σας. Αν λοιπόν ο χώρος σας το επιτρέπει μια τέτοια σύνθεση μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα ακόμη ράφι κάτω από την κεντρική επιφάνεια του "τραπεζιού", το φωτιστικό μπορεί να τοποθετηθεί χαμηλότερα και ένα ράφι να προστεθεί πιο πάνω από αυτό του τραπεζιού, η όλη ιδέα μπορεί να αποτελεί μέρος της συνολικής διακόσμησης του δωματίου αν πχ επιλέξετε και ένα κεφαλάρι-επένδυση του τοίχου πάνω από το κρεβάτι με το ίδιο είδος-απόχρωση ξύλου κλπ. 


* (Οι τιμές αφορούν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δημιουργίας του θέματος και όπως αυτές αναφέρονται στα εντός του κειμένου links προς τα αντίστοιχα sites των καταστημάτων-eshops διάθεσης των προϊόντων ) 


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,