ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ διακοσμητικά ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ από ΞΥΛΟ και ΣΚΟΙΝΙ


Κ αλαίσθητα, οικονομικά και απλά στην κατασκευή τους ξύλινα διακοσμητικά εξωτερικών χώρων σε καλοκαιρινά ή και όποια άλλα σχέδια εσείς θέλετε. 
Κατάλληλα επίσης και για την καλοκαιρινή διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, βιτρίνες, υπαίθρια cafe, beach bar κλπ. 

Θα χρειαστείτε:
Παλετόξυλα ή όποιο άλλο είδος ακατέργαστης σανίδας, ξύλινα πηχάκιαχρώμα και βερνίκι ξύλου σε όποια απόχρωση προτιμάτε, χοντρό σκοινίκαρφιά και θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 


Aρχικά θα χρειαστεί να περάσετε ελαφρά τα ξύλα με γυαλόχαρτο, αν έχουν ιδιαίτερα άγρια όψη και να τα ενώσετε μεταξύ τους σε όποιον σχηματισμό και μέγεθος επιθυμείτε  να έχει η τελική κατασκευή.
Θα το κάνετε, αφού τα τοποθετήσετε από την πίσω όψη τους πάνω σε μια σταθερή επιφάνεια και καρφώνοντας κάθετα ή οριζόντια πηχάκια, ανάλογα με το σχήμα της κατασκευής, με απλά καρφιά. Συνήθως δύο τέτοια πηχάκια είναι αρκετά για να συγκρατήσουν στέρεα με κατασκευή αυτής της μορφής μέτριου έως ελαφρά μεγάλου μεγέθους. Αν εσείς το κρίνετε απαραίτητο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα.


Με απλό μολύβι σχεδιάστε σε όποιο σημείο της μπροστινής όψης του ξύλου το περίγραμμα του  μοτίβου που θέλετε ή μεταφέρετε ένα σχέδιο αντίστοιχου μεγέθους με την μέθοδο της ...ξεπατικωτούρας από οποιαδήποτε εκτύπωση. Δείτε για παράδειγμα εδώ τέτοια σχέδια με κοχύλια που μπορείτε να εκτυπώσετε και να μεγενθύνετε σε ένα φωτοτυπικό κατάστημα σε όποιο μέγεθος θέλετε. 


Κολλήστε το σκοινί περιμετρικά του σχεδίου με το πιστόλι ή την κόλλα και περάστε με βερνίκι το εσωτερικό μέρος, έτσι ώστε η απόχρωση στο συγκεκριμένο σημείο να δημιουργεί αντίθεση με την γενική απόχρωση που έχετε βάψει τα ξύλα
Όσο πιο χοντρό το σκοινί που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο "τρισδιάστατη" όψη αποκτά το τελικό αποτέλεσμα. 

Από δύο πρόσθετα καρφιά, που θα καρφώσετε στο κατάλληλο ύψος πάνω στα πηχάκια της πίσω όψης, στερεώστε ένα κομμάτι σκοινί για κρεμάσετε την κατασκευή. 


Οι επιμέρους παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε είναι πολλές. Μπορείτε για παράδειγμα να δώσετε στο ξύλο παλαιωμένη όψη με μια απλή τεχνική και την χρήση δύο διαφορετικών αποχρώσεων χρώματος ή και απλώς ξύνοντας με γυαλόχαρτο ανά σημεία έτσι ώστε κάτω από το χρώμα να φαίνεται η φυσική του απόχρωση, να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από δύο αποχρώσεις στο σύνολο της κατασκευής, να ...αντιστρέψετε τις αποχρώσεις βάφοντας το ...φόντο της κατασκευής με βερνίκι και το εσωτερικό μέρος του σχεδίου με χρώμα ή και τα δύο με διαφορετικές αποχρώσεις χρώματος, να σχηματίσετε ολόκληρο το μοτίβο με σκοινί, να προσθέσετε στοιχεία από βότσαλα, θαλασσόξυλα, κλπ. 

Δείτε στο Beach By Design Co πολλές τέτοιες έτοιμες κατασκευές που διατίθενται προς πώληση
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,