DΕCOUPAGE σε Πασχαλινά αυγά χωρίς κόλλα



Τ


ο decoupage με χαρτοπετσέτα, ρυζόχαρτα, διακοσμητικά χαρτιά κλπ. είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους και για την διακόσμηση πασχαλινών αυγών.

Όμως κόλλα, βερνίκια κλπ. είναι χημικά προϊόντα που ασφαλώς δεν μπορούν να χρησιμοποιοηθούν παρά μόνο σε διακοσμητικά αυγά και όχι εκείνα που προορίζονται για φαγητό.

Αν όμως θέλετε αντί για την διαδικασία βαφής με οποιονδήποτε τρόπο να "βάψετε" και αυτά τα πασχαλινά αυγά με ...χαρτί, υπάρχει τρόπος και μάλιστα απλούστατος και οικονομικός. Δεν θα σας χρειαστούν, εκτός από τα αυγά που θέλετε να επεξεργαστείτε, παρά 1-2 ακόμη και για την ακρίβεια μόνο το ...ασπράδι τους. 

Χτυπήστε ελαφρά σε ένα μπωλ τα ασπράδια με ένα κουταλάκι νερό (κανονίστε τον αριθμό τους ανάλογα με εκείνο των αυγών που θέλετε να διακοσμήσετε) και με ένα πινελάκι χρησιμοποιήστε το μείγμα τους όπως ακριβώς και την κόλλα σε μια κλασσική εφαρμογή decoupage. 


Αφήστε να στεγνώσουν εντελώς και στην συνέχεια εάν θέλετε, αντί για το κλασσικό βερνίκι, περάστε την επιφάνεια τους με λάδι με ένα μαλακό πανάκι. 
Το αποτέλεσμα αισθητικά-εμφανισιακά είναι ακριβώς ίδιο όπως και αν είχατε χρησιμοποιήσει κόλλα, η μοναδική διαφορά είναι στην αντοχή του αποτελέσματος αλλά αυτό είναι κάτι αδιάφορο για την συγκεκριμένη εφαρμογή αφού βεβαίως ένα πασχαλινό αυγό δεν θα ...ταλαιπωρηθεί από την χρήση ή το πλύσιμο όπως ένα διακοσμητικό αντικείμενο επεξεργασμένο με τον ίδιο τρόπο. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά κομμάτια-μοτίβα κομμένα ακόμη και από απλές χαρτοπετσέτες σε γιορτινά σχέδια που θα βρείτε σε όλα τα super markets ή να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του αυγού με χαρτί. Για να το κάνετε, κολλήστε στο αυγό ολόκληρο το φύλο μιας μονής χαρτοπετσέτας δημιουργώντας ένα "πουγγί" και στην συνέχεια κόψτε το κομμάτι χαρτιού που περισσεύει στην κορυφή. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες ή και πολύ λεπτά χαρτιά με κάθε είδους σχέδια, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο, η όλη διαδικασία απλούστερη από το να βάψετε τα αυγά με μπογιά ενώ βεβαίως αυγά που θα επεξεργαστείτε με αυτόν τον τρόπο επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διακοσμητικές πασχαλινές συνθέσεις. 

Για τις πιθανές ...ενστάσεις περί σαλμονέλας, να πούμε ότι το συγκεκριμένο βακτήριο βρίσκεται στον κρόκο και όχι στο ασπράδι, η ποσότητα από ασπράδι που θα χρειαστεί για κάθε αυγό είναι ελάχιστη και η πιθανότητα να προξενηθεί το παραμικρό πρόβλημα είναι κατά πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη στην οποία όλοι εκτιθέμεθα καθημερινά καταναλώνοντας έτοιμες και επεξεργασμένες τροφές που περιέχουν αυγά αμφιβόλου ποιότητας




 
















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto
















Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,