ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Άγιος Βασίλης από πλαστικό μπουκάλι


Ι διαίτερα διασκεδαστική κατασκευή ελάχιστου κόστους, δημιουργημένη κατά βάση από ανακυκλώσιμα υλικά,  που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και θα ευχαριστήσει μικρά αλλά γιατί όχι και ...μεγαλύτερα παιδιά

Θα χρειαστείτε:
1 πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού μεγάλου μεγέθους, μερικά μαύρα κουμπάκια, 2 άδεια ρολό χαρτιού, κόκκινο και άσπρο λεπτό χαρτόνι, απλή κόλλα γενικής χρήσης, μια χαρτοπετσέτα, 1 άσπρο πον-πον,  κόκκινη και άσπρη μπογιά

Αρχικά βάφετε το μπουκάλι με κόκκινη και άσπρη μπογιά δίνοντας την μορφή Άγιου Βασίλη και υπολογίζοντας ότι το επάνω κωνοειδές μέρος του μπουκαλιού θα αποτελεί το σκουφί του ενώ το κάτω μέρος τον βασικό κορμό της κατασκευής. Για να δημιουργήσετε μια πιο απαλή (ροζ) απόχρωση στην περιοχή του προσώπου απλώς ανακατέψτε μια πινελιά άσπρης μπογιάς με ελάχιστο κόκκινο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουδήποτε είδους μπογιά, το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχετε με απλό πλαστικό χρώμα ή φυσικά με ακρυλική μπογιά για κατασκευές. 
Αφού στεγνώσει εντελώς το χρώμα κολλήστε με κόλλα τα κουμπιά στα σημεία των ματιών και της ζώνης και φτιάξτε με ένα κομματάκι από την χαρτοπετσέτα μια "μπίλια" που θα την κολλήσετε ως μύτη. 

Για τις μπότες θα χρησιμοποιήσετε τα άδεια ρολό χαρτιού αφού τα επενδύσετε με κόκκινο χαρτόνι και προσθέσετε - κολλήσετε, περιμετρικά στο κάτω μέρος, ακόμη ένα κομμάτι κόκκινο χαρτόνι με ίσια την μια πλευρά του και κομμένη κυκλικά στην άλλη άκρη του.
Για να διευκολυνθείτε στο κόψιμο του χαρτιού μπορείτε και να κόψετε σε ένα κομμάτι κόκκινο χαρτόνι έναν μεγάλο κύκλο, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε κυκλικό αντικείμενο για πατρόν, που στην συνέχεια θα κόψετε στην μέση και απλώς θα δώσετε στην μια πλευρά με το ψαλίδι κυματοειδή όψη. Στο πάνω μέρος της κάθε μπότας κολλήστε μια άσπρη χάρτινη λωρίδα ή βάψτε με άσπρη μπογιά. Για τα πόδια και τα χέρια της κατασκευής θα χρησιμοποιήσετε λωρίδες λεπτού χαρτονιού που θα τσακίσετε ανά λίγα εκατοστά δίνοντας όψη "πλισέ" και θα κολλήσετε στο πάνω και εμπρός μέρος της κάθε μπότας και πάνω στο μπουκάλι αντίστοιχα. Στην άκρη της κάθε κόκκινης λωρίδας - χέρι κολλήστε ένα άσπρο χαρτόνι κομμένο σε σχήμα ...παλάμης. 

Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τόσο στα πόδια και τα χέρια όσο και στον κορμό όποια πρόσθετα στοιχεία θέλετε π.χ κομμάτια από χρωματιστό χαρτί ή και ύφασμα, να ζωγραφίσετε-βάψετε με άλλες αποχρώσεις μπογιάς κλπ. 


Το πον πον - φούντα του σκούφου θα το κολλήσετε με κόλλα πάνω στην εξωτερική όψη από το καπάκι του μπουκαλιού, ενώ στο μέσα μέρος μπορείτε να κολλήσετε και ένα κουδουνάκι ειδικά αν η κατασκευή προορίζεται για πολύ μικρά παιδιά που ο ήχος του θα κάνει το συγκεκριμένο χειροποίητο παιχνίδι πιο διασκεδαστικό. ΠΗΓΗ


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,