ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ: Xριστουγεννιάτικοι ΚΟΡΜΟΙ




Α πό τα όχι πατροπαράδοτα χριστουγεννιάτικα γλυκά μας, αλλά από αυτά που όλο και πιο πολύ καθιερώνεται να ...κοσμεί γιορτινά τραπέζια τόσο με την γεύση όσο και με την εμφάνισή του.
Όποια επιμέρους συνταγή για κορμό κι αν επιλέξετε σε παντεσπάνι και κρέμες  οι όψεις που μπορείτε να δώσετε στο συγκεκριμένο γλυκό, ανάλογα με το ...στήσιμό του είναι πάρα πολλές χρησιμοποιώντας συνδυασμούς λευκού-σοκολάτας τόσο στην γέμιση όσο και στην επικάλυψη, σαντιγύ, χρώματα ζαχαροπλαστικής, φυσικά πράσινα φυλλαράκια από μυρωδικά και οποιοδήποτε κόκκινο φρούτο, δημιουργώντας το σύνολο του γλυκού με ένα ή περισσότερα κομμάτια κλπ. 
Για να φτιάξετε σοκολατένια σχέδια σε γιορτινά σχήματα π.χ έλατα, αστεράκια κλπ. για την διακόσμηση ενός κορμού ή και άλλου γλυκού θα χρειαστεί απλώς να λιώσετε κουβερτούρα και αφού την απλώσετε -σε πολύ λεπτή στρώση- πάνω σε μια λαδόκολλα και δημιουργήσετε όποια και όσα σχήματα θέλετε -όσο ακόμη είναι ελαφρά μαλακή- και στην συνέχεια να τα αφήσετε στο ψυγείο να παγώσουν ή να χρησιμοποιήσετε κορνέ για την δημιουργία τους. 



Με τον ίδιο τρόπο, κόβοντας δηλαδή σε όποιους σχηματισμού κομμάτια από μια λεπτή στρώση λιωμένης και απλωμένης κουβερτούρας σε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη, θα φτιάξετε κάθε είδους μικρές ή μεγαλύτερες "νιφάδες" σοκολάτας για την επικάλυψη. 
Και η ζάχαρη άχνη με μορφή ...χιονιού ή σχεδίων είναι πολύ όμορφη σε χριστουγεννιάτικους κορμούς, απλώς προτιμήστε να την βάλετε λίγο πριν το σερβίρισμα ώστε να διατηρήσει την άψογη εμφάνισή της. 















 
















Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,