50+ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

Από τα κατ΄εξοχήν στοιχεία δημιουργίας τόσο χειμερινών όσο και εποχιακών χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων  και οι χρήσεις τους σε διακοσμήσεις/κατασκευές σχεδόν σε πλήρη αντιστοιχία μ΄εκείνες των ...κοχυλιών για καλοκαιρινές συνθέσεις. 


Τα κουκουνάρια που θα βρείτε πεσμένα ακόμη και σε πάρκα/άλση στα κέντρα των πόλεων σε πολλά διαφορετικά μεγέθη είναι από τους πιο εύκολους, γρήγορους και οικονομικούς τρόπος για να προσθέσετε στο σπίτι απόλυτα φυσικές "νότες". Στεφάνια, γιρλάντες, απλές αλλά και γιορτινές χριστουγεννιάτικες συνθέσεις χωρίς καμιά δυσκολία στην δημιουργία τους, είτε τα χρησιμοποιήσετε στην φυσική μορφή τους είτε τα επεξεργαστείτε με χρώμα, κόλλα ή με όποιο πρόσθετο στοιχείο-υλικό. 
Για να τα καθαρίσετε, πριν από την χρήση σε κάθε είδους σύνθεση/κατασκευή, πλύντε τα με χλιαρό νερό και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς είτε στον ήλιο είτε στον φούρνο στους 100-150 βαθμούς. 

Για να τα κολλήσετε μεταξύ τους ή και πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια/υλικό θα χρησιμοποιήσετε θερμοκολλητικό πιστόλι ή μια διαφανή ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, ενώ για να τα κρεμάσετε, αν δεν διαθέτουν μικρό "κοτσάνι" απ΄όπου μπορείτε να δέσετε σκοινάκι ή κορδέλα, ιδανικά είναι τα πιαστράκια - γαντζάκια για τις χριστουγεννιάτικες μπάλες. Θα χρειαστεί απλώς να λυγίσετε-ανοίξετε την μια άκρη τους και να την στερεώσετε  σε όποιο σημείο του κουκουναριού είναι ευκολότερο ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του.

Αν θελήσετε να βάψετε ολόκληρη την επιφάνειά τους θα το κάνετε βουτώντας τα στην μπογιά και στην συνέχεια θα τα αφήσετε να ...στραγγίξουν και να στεγνώσουν εντελώς, ...αστραφτερή όψη μπορείτε να τους δώσετε βουτώντας τα αρχικά σε αραιωμένη με νερό ατλακόλ και στην συνέχεια κυλώντας τα πάνω σε σκόνη γκλίτερ οποιασδήποτε απόχρωσης, ενώ  με βερνίκι ξύλου μπορείτε απλώς να τονίσετε την φυσική του όψη/απόχρωση
Εκτός από τις συνθέσεις με ολόκληρα κουκουνάρια πολύ ιδιαίτερα είναι και τα διακοσμητικά φτιαγμένα από μεμονωμένα "φυλλαράκια" κουκουναριών. Θα χρειαστεί απλώς να τα "ξεκολλήσετε" ένα ένα και να τα ξανακολλήσετε με κόλλα είτε μεταξύ τους είτε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια/αντικείμενο.

Ειδικά για χριστουγεννιάτικες συνθέσεις πολύ φυσική "χιονισμένη" όψη σε κουκουνάρια μπορείτε να δώσετε απλώνοντας πάνω την επιφάνειά τους αρχικά ατλακόλ και στην συνέχεια ...χοντρό αλάτι. Αφήνετε να στεγνώσει η κόλλα και τινάζετε την περισσή ποσότητα αλατιού. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,