ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΘΗΚΗ - κουτί για ΤΣΑΙΌμορφη, ιδιαίτερη, ελάχιστου κόστους και απλή κατασκευή, για να δημιουργήσετε ένα "κουτί" αποθήκευσης για τα φακελάκια του τσαγιού

Θα χρειαστείτε: χοντρό (διπλό) χαρτόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα κομμάτι από ανάλογο χαρτόκουτο, χαρτί ντεκουπάζ, μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, απλή κόλλα χειροτεχνίας κι ένα προστατευτικό βερνίκι ή σπρέϋ. 

Kόψτε από το χαρτόνι δύο ίδια κομμάτια σε σχήμα τσαγιέρας, είτε σχεδιάζοντας με ένα μολύβι απευθείας πάνω στο χαρτόνι είτε "ξεπατικώνοντας" ένα ανάλογο σχήμα που μπορείτε να αντιγράψετε από κάποιο βιβλίο - περιοδικο, μια εκτύπωση από το internet κλπ. 


Κόψτε τρία ακόμη παραλληλόγραμμα κομματάκια χαρτόνι, σε μέγεθος τέτοιο ώστε τοποθετημένα δεξιά, αριστερά και κάτω, ανάμεσα στα δύο προηγούμενα χαρτόνια, να δημιουργούν στο κέντρο ένα κουτί - εσοχή, που θα τοποθετούνται τα σακουλάκια του τσαγιού.

Κολλήστε το χαρτί με την τεχνική του ντεκουπάζ και στις δύο όψεις όλων των κομματιών από χαρτόνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίδιο σχέδιο χαρτιού ή να συνδυάσετε περισσότερα από ένα, να τονίσετε με χρώμα κάποια σημεία του σχεδίου κλπ.
Αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτα για το ντεκουπάζ, θα χρειαστεί πριν να βάψετε το χαρτόνι με οποιοδήποτε είδος άσπρης μπογιάς, διαφορετικά το αποτέλεσμα πάνω στο καφέ σκούρο χρώμα, δεν θα είναι τόσο πετυχημένο. 


Όταν στεγνώσει εντελώς η κόλλα χειροτεχνίας, κολλήστε τα κομμάτια χαρτονιού μεταξύ τους με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης και περάστε ολόκληρη την κατασκευή με 3-4 στρώσεις προστατευτικό βερνίκι ή σπρέυ που θα αδιαβροχοποιήσει εντελώς και θα προστατέψει το χαρτόνι από φθορές.
Αν θέλετε, επιπρόσθετα, μπορείτε να διακοσμήσετε το κουτί και με υφασμάτινα στοιχεία, κάποια διακοσμητική τρέσα κλπ.

Είναι πολύ εύκολο, πολύ όμορφη ιδέα και για δώρο κι αν αντί για τσαγιέρα κόψετε τα δύο μεγάλα βασικά κομμάτια σε παραλληλόγραμμο ή τριγωνικό σχήμα  και τα ενώσετε με ένα μόνο ακόμη κομμάτι στο κάτω μέρος, μπορείτε να φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο και υλικά πολύ όμορφες θήκες για χαρτοπετσέτες. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)
pinterest.com/  Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,