Χριστουγεννιάτικοι ΚΡΙΚΟΙ για ΠΕΤΣΕΤΕΣ φαγητούΑ
πό τις "μικροπολυτέλειες" και τις λεπτομέρειες που δεν συνηθίζουμε κι όμως οι διακοσμητικοί κρίκοι στις πετσέτες μπορούν να στολίσουν πολύ εντυπωσιακά ένα γιορτινό τραπέζι εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Φτιάξτε λοιπόν με πολύ απλό τρόπο, χριστουγεννιάτικους κρίκους για τις πετσέτες ή τις χαρτοπετσέτες σας, που θα τους διακοσμήσετε με όποια πρόσθετα στοιχεία εσείς θέλετε και σε όποιες αποχρώσεις ταιριάζουν ανάλογα με τα σερβίτσια και το τραπεζομάντηλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Δεν θα χρειαστείτε παρά μόνο άδεια ρολό από χαρτί  κουζίνας και οποιοδήποτε είδος υφάσματοςκορδέλαςσκοινιού κλπ. για να επενδύσετε το χαρτί.


1. Μ΄ένα κοπίδι ή μαχαίρι κόψτε το ρολό σε ίδιου πάχους κομμάτια.

Το φάρδος των κρίκων εξαρτάται από το γούστο σας, το είδος της πετσέτας που θα το τοποθετήσετε και το πόσο "πλούσια" ή λιτά θα τον διακοσμήσετε με επιπρόσθετα στοιχεία. 
Γενικά πάντως οι πιο φαρδείς κρίκοι είναι καταλληλότεροι για υφασμάτινες πετσέτες και για να επενδυθούν με ύφασμα, ενώ αν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσετε σε χαρτοπετσέτες ή να ντύσετε το χαρτόνι με νήμα, κορδέλα, σκοινί κλπ. προτιμήστε να είναι σχετικά λεπτοί. Αν, αφού κόψετε το ρολό, τα κομμάτια χαρτονιού σας φαίνονται πολύ λεπτά και τα θέλετε περισσότερο σταθερά, ενισχύστε τα τυλίγοντας γύρω τους φαρδύ σελοτειπ ή κολλητική ταινία.  

2. Στην ουσία, αφού κόψετε το ρολό σε κομμάτια, οι κρίκοι έχουν ήδη δημιουργηθεί και από εκεί και κάτω είναι αποκλειστικά θέμα γούστου ποια τελική όψη θα τους δώσετε.

Μπορείτε να βάψετε το χαρτόνι με χρυσαφί/ασημί μπογιά ή σε όποια άλλη απόχρωση σας αρέσει και να γράψετε πάνω του το όνομα κάθε καλεσμένου σας, ευχές, κλπ. να τους ντύσετε με αυτοκόλλητο χαρτί μαυροπίνακα και επίσης να γράψετε ή να ζωγραφίσετε οτιδήποτε, να κολλήσετε κάθε είδους ύφασμα ή να τους επενδύσετε με κάθε είδους τρέσακορδέλασκοινί κλπ.


Κόψτε κομματάκια υφάσματος ακριβώς στο μέγεθος που χρειάζεται και απλώς κολλήστε το με κόλλα πάνω στο χαρτόνι με την γραμμή της ένωσης στην μέσα πλευρά του χαρτονιού ή ανοίξτε με ένα ψαλιδάκι μια τρύπα απ΄όπου θα χωρά να περάσει το σκοινί ή η κορδέλα και αρχίστε να το τυλίγετε γύρω γύρω από το χαρτόνι του κάθε κρίκου, το τελείωμα θα το στερεώσετε επίσης με κόλλα.


Πάνω στο ντυμένο πλέον χαρτόνι, με ό,τι κι αν επιλέξετε να το επενδύσετε μπορείτε να κολλήσετε ή να δέσετε οποιοδήποτε πρόσθετο διακοσμητικό.Ένα στολίδι, γκυ, κλαράκια έλατου, φιόγκους, κομματάκια χαρτιού ή υφάσματος σε όποια παραλλαγή και σχέδιο, χάντρες, κορδέλες, κουμπιά κλπ. οτιδήποτε σας αρέσει και ταιριάζει με την όλη διακόσμηση του γιορτινού σας τραπεζιού.

Είναι από τις απλούστερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα αλλάξουν εντελώς την εμφάνιση του τραπεζιού και ένα σετ τέτοιων χειροποίητων κρίκων μαζί π.χ με ένα πακέτο χαρτοπετσέτες σε γιορτινά σχέδια, πολύ όμορφη ιδέα και για χριστουγεννιάτικο δώρο και φυσικά μπορείτε να φτιάξετε γιορτινούς κρίκους και χωρίς ρολό χαρτιού ή χαρτόνι, χρησιμοποιώντας μόνο ύφασμα, κορδέλες, σκοινί και κάθε είδους διακοσμητικά που απλώς θα συνθέσετε-κολλήσετε μεταξύ τους θα δέσετε γύρω από κάθε πετσέτα


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,