ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΓΙΡΛΑΝΤΑ από ΣΠΑΓΓΟ


Θα χρειαστείτε: 

1. πολύ μικρά μπαλόνια
2.σπάγγο (φυσικό όχι πλαστικό)
3. Κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ)
Στα βασικά υλικά προσθέστε και λίγη ...υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. :)
1. Φουσκώστε τα μπαλόνια πολύ λίγο, ίσα ίσα ώστε να πάρουν οβάλ σχήμα σαν αυγό.  
2. Γεμίστε ένα μπωλ με ατλακόλ, τοποθετήστε μέσα το κουβάρι του σπάγγου, φροντίζοντας η άκρη που σταδιακά θα χρησιμοποιείτε να είναι πάντα καλά βουτηγμένη στην κόλλα. 
3. Στερεώστε-δέστε την μία άκρη του βουτηγμένου στην κόλλα  σπάγγου στο δέσιμο του μπαλονιού και ξεκινήστε να τυλίγετε γύρω από το μπαλόνι όσο γίνεται πιο σφιχτά και με το σκοινί τεντωμένο και με κατεύθυνση πότε κάθετη κάθετη πότε οριζόντια, έτσι ώστε να καλυφθεί  το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του μπαλονιού και μόνο κατά τόπους να το διακρίνετε κάτω από τον σπάγγο. 
4. Ολοκληρώνοντας την διαδικασία αυτή για κάθε μπαλόνι, το τελείωμα του σπάγγου επίσης θα πρέπει να είναι ελαφρά στερεωμένο στο δέσιμό του. 
5. Αφήστε την κόλλα αρκετές ώρες να στεγνώσει εντελώς (πιθανόν να χρειαστεί και μια ολόκληρη ημέρα) και στην συνέχεια με μια καρφίτσα σπάστε τα μπαλόνια και αφαιρέστε προσεκτικά τα υπολείμματά τους από την κατασκευή. 
6. Με μπογιά σε σπρέυ ή λεπτό πινελάκι μπορείτε να  βάψετε τα "αυγά" σε όποια απόχρωση θέλετε.

Ασφαλώς μια τέτοια γιρλάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς χώρους αλλά και για πασχαλινές διακοσμήσεις εξωτερικών χώρων, ενώ  αν το προτιμάτε χωρίς να δεθούν σε γιρλάντα τα ...σχοινένια αυγά μεμονωμένα μπορούν σε συμπεριληφθούν ως διακοσμητικά στοιχεία σε κάθε μορφής επιτραπέζιες πασχαλινές διακοσμήσεις. 

Και...
* Πρωταρχικός σκοπός κάθε τύπου χειροτεχνίας, πέραν του να δημιουργήσετε κάτι όμορφο για το σπίτι, είναι να απολαύσετε την διαδικασία αξιοποιώντας δημιουργικά ένα μέρος του χρόνου σας κι όχι να ...σπάσετε τα νεύρα σας. Σε όλες τις κατασκευές, ακόμη και τις πιο απλές θεωρητικά, στην πράξη μπορεί να σας προκύψουν "αναπάντεχα". Για αυτό, ειδικά αν είστε εντελώς αρχάριοι και σε όσες κατασκευές απαιτούν κάποιον παραπάνω χρόνο "τεστάρετε" αρχικά πως όλα γίνονται όπως πρέπει. Στην συγκεκριμένη, ολοκληρώστε αρχικά την όλη διαδικασία για ένα μόνο μπαλόνι, βεβαιωθείτε πως ο σπάγγος αφού στεγνώσει στέκεται όπως πρέπει και δεν είναι κάποιος που χρειάζεται διαφορετικό είδος κόλλας (σε καμιά περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε πλαστικό σπάγγο-σκοινί που όσο και εάν προσπαθήσετε δεν θα σταθεί πάνω στο μπαλόνι) και αν όλα είναι οκ συνεχίστε απαλλαγμένοι από κάθε άγχος "πως θα γίνει;", αν όχι διορθώστε ό,τι πήγε στραβά. 

* Φυσικά δεν είναι μια αποκλειστικά πασχαλινή κατασκευή. Αν δώσετε στο μπαλόνι ολοστρόγγυλο σχήμα, θα φτιάξετε μια πολύ όμορφη γιρλάντα στην οποία μπορείτε να προσαρμόσετε και μια απλή σειρά φωτάκια led δημιουργώντας μια ...φωτεινή διακοσμητική γιρλάντα για το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο, παιδικά δωμάτια κλπ.  


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,