ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ διακόσμησηΗ εποχιακή διακόσμηση του πάσχα, δεν έχει σίγουρα την "αίγλη" και την λάμψη εκείνης της αντίστοιχης των χριστουγέννων, όμως υπάρχουν αρκετά που μπορείτε να κάνετε για να προσθέσετε τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού νότες γιορτινές. 

Κατ΄αρχήν χρησιμοποιείστε αντικείμενα φτιαγμένα από υλικά όπως ξύλο, πέτρα, ψάθα, μέταλλο κλπ. αποφεύγοντας οτιδήποτε πλαστικό και όχι ιδιαίτερα ...εμπριμέ σε ότι αφορά τις αποχρώσεις. Ο στόχος είναι να  διακοσμήσετε τους χώρους σας κι όχι να τους κάνετε να μοιάζουν με πασχαλινές βιτρίνες χρησιμοποιώντας όλα ...τα κουνελάκια, ...τα κοτοπουλάκια και τα ....αυγουλάκια που θα βρείτε στα καταστήματα με εποχιακά είδη  απλά και μόνο επειδή τα βρήκατε φθηνά.  * Μερικά  καλάθια γεμάτα βαμμένα αυγά, τσουρέκια, σοκολατένιες φιγούρες σε πασχαλινά σχέδια ή κουλούρια, τοποθετημένα σε κεντρικά ή μικρότερα τραπέζια όπως και αντίστοιχες συνθέσεις με διακοσμητικά αυγά, από τις πιο "ασφαλείς" επιλογές  που θα κάνουν το σπίτι να ...μυρίζει πραγματικά γιορτινά, χωρίς να το παραφορτώσουν, όπως αν γεμίσετε οποιαδήποτε διαθέσιμη επιφάνεια και με κάποιο πασχαλινό διακοσμητικό.

Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα υπάρχουν και πασχαλινά διακοσμητικά στεφάνια. Είτε τα αγοράσετε έτοιμα είτε τα φτιάξετε μόνοι σας με τον ίδιο τρόπο μ΄εκείνο που κατασκευάζονται τα χριστουγεννιάτικα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά βαμμένα ή διακοσμητικά αυγά ή ή και σε συνδυασμό με λουλούδια, αποφύγετε τις υπερβολές και κρεμάστε  ένα και μοναδικό ή σε κάποιο κεντρικό τοίχο του σπιτιού ή της αυλής ή ακουμπήστε στο σ΄ένα τραπέζι, έναν μπουφέ κλπ. Αν σας αρέσουν οι γιρλάντες σαν διακοσμητική ιδέα, αν το σπίτι διαθέτει εσωτερική σκάλα και θέλετε να την στολίσετε πασχαλινά ή αν στον χώρο της αυλής ή τους κήπου που θα στρώσετε το πασχαλιάτικο τραπέζι σας, χρειάζεστε ένα μεγάλου μεγέθους και μήκους εντυπωσιακό στοιχείο  φτιάξτε μια τέτοια πασχαλινή γιρλάντα. 
Χρησιμοποιείστε αυγά, πασχαλινές κάρτες, σχήματα γιορτινά που θα φτιάξετε από χαρτόνι κλπ. ταιριάζοντας τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε μ΄έκείνες που γενικά επικρατούν στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε. 
Τέτοιου είδους διακοσμητικές γιρλάντες μπορείτε να δημιουργήσετε και για να στολίσετε κάποια παράθυρα, κυρίως εκείνα των παιδικών δωματίων, απλά μην το ...παρακάνετε, το έχουμε ξαναπεί πως σε μερικές εποχιακές διακοσμήσεις η απόσταση από το πραγματικά όμορφο μέχρι το κιτς δεν είναι παρά ..."ένα ακόμη διακοσμητικό" δρόμος. 


* Και αυτή η γιορτή έχει ταυτιστεί με το τι και που  θα ...φάμε.  

Δώστε λοιπόν έμφαση στο στρώσιμο και την διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού, καλώς κακώς είναι αυτή που περισσότερο απ΄όλα θα θυμάστε κι εσείς και κυρίως οι καλεσμένοι σας από την όλη σας απόπειρα για ...easter decoration.

  
Δείτε εδώ προτάσεις για τον στολισμό του πασχαλινού τραπεζιού 


To ότι η γιορτή του πάσχα συμπίμπτει πάντα με την ...αποκορύφωση της άνοιξης, κάνει τα λουλούδια βασικό στοιχείο της πασχαλινής διακόσμησης. 

Χρησιμοποιείτε τα λοιπόν σε οποιαδήποτε μορφή για να στολίσετε κάθε σημείο του σπιτιού, του τραπεζιού αλλά και των εξωτερικών χώρων, το πάσχα εξάλλου είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανανεώσετε γενικά το σπίτι με νότες ανοιξιάτικες, να αποσύρετε τα "βαριά" χρώματα και υφάσματα του χειμώνα και να προετοιμάσετε την ατμόσφαιρα για το καλοκαίρι που δεν είναι και ιδιαίτερα μακριά. 
Στα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού αλλά και σε εκείνα με είδη κήπου θα βρείτε πολύ όμορφες διακοσμητικές φιγούρες  για το σπίτι αλλά και την αυλή σε πασχαλινά σχέδια, φτιαγμένα από πηλό, πέτρα ή ξύλο ή ύφασμα. Αντί να ...γεμίσετε τον κόσμο με φτηνά και ..."φτηνιάρικα" διακοσμητικά, προτιμήστε 1-2 τέτοια μεγάλα κομμάτια, θα αναδείξουν και τον χώρο και το ...γούστο σας πολύ πιο πετυχημένα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,