που θα βρω & πόσο: ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑΕκτός από τις διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά και την ποικιλία αλλά και τις τιμές  σε στολές και αξεσουάρ για το αποκριάτικο κουστούμι σας,  τα υπόλοιπα αποκριάτικα είδη στολισμού για το σπίτι  και είδη πάρτυ κλπ. σε γενικές γραμμές απ΄όπου κι αν επιλέξετε να τα προμηθευτείτε θα βρείτε σχεδόντα ίδια παντού και σε παρόμοιες τιμές, ανήκουν εξάλλου στα πιο φθηνά  σε σχέση με άλλες εποχιακές διακοσμήσεις όπως χριστούγεννα, πάσχα κλπ.   


Για τις αποκριάτικες στολές όμως, τόσο εκείνες των παιδιών όσο και για μεγάλους, ανάλογα  με την ποιότητά τους και το πόσο είστε διατιθεμένοι να πληρώσετε, αν θέλετε να τις αγοράσετε ή να τις νοικιάσετε αλλά και ανάλογα με το αν σας ενδιαφέρει κάτι σχετικά απλό ή ψάχνετε για  κάτι πολύ ιδιαίτερο, μια έρευνα αγοράς πριν καταλήξετε είναι απαραίτητη. 
Σε γενικές γραμμές υπολογίστε ότι για μια απλή αποκριάτικη στολή, το κόστος θα ξεκινήσει από τα 10-20 ευρώ για συνηθισμένα κουστούμια που θα βρείτε στα καταστήματα με εποχιακά, με 30-50 ευρώ θα βρείτε πολύ πιο ιδιαίτερα και ανώτερης ποιότητας σε ότι αφορά και τα σχέδια και τα υφάσματα κουστούμια και φυσικά το κόστος αυτό μπορεί να φθάσει μέχρι αρκετές εκατοντάδες ευρώ για ένα θεατρικό κουστούμι ή κάτι πολύ ιδιαίτερο και εξεζητημένο. Αυτά αν θέλετε να τα αγοράσετε. 

Για να νοικιάσετε αποκριάτικη στολή, κάτι που οικονομικά σας συμφέρει μόνο για ιδιαίτερα κουστούμια, το κόστος  είναι ουσιαστικά μεγαλύτερο και φυσικά ο κατ΄εξοχήν χώρος που  μπορεί να καλύψει κάθε είδους ανάγκη σας σ΄αυτή την περίπτωση είναι το ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ  Σωκράτους 16, Ομόνοια. Εδώ, θα βρείτε αυθεντικά θεατρικά κουστούμια απ΄ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού θεάτρου αλλά και αμιγώς αποκριάτικες στολές, ασφαλώς πολύ διαφορετικής αισθητικής απ΄αυτές των εποχιακών καταστημάτων.


Βόλτα στις ...βιτρίνες
 • To Jumbo, τα τελευταία χρόνια, "πρωταγωνιστεί" και στα αποκριάτικα, όπως και σε όλα τα εποχιακά, με αξεσουάρ, είδη στολισμού και πάρτυ, παιδικές και bebe στολές αλλά και ενηλίκων σε μέτριες ποιότητες αλλά ιδιαίτερα οικονομικές τιμές και είναι σίγουρο ότι αν δεν αναζητάτε κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο θα βρείτε εύκολα αυτό που ψάχνετε. Απλά διαλέξτε ανάμεσα στον ...σωρό εκείνα που ταυτόχρονα με την χαμηλή τιμή τους, διατηρούν και μια minimum ποιότητα και αισθητική και δεν ανήκουν στην κατηγορία ...κιτς.
 • Στο ίδιο ...μήκος κύματος και το τμήμα εποχιακών του Praktiker, που επίσης θα βρείτε μια σχετική ποικιλία σε αποκριάτικα και σε πολύ χαμηλές τιμές. 
 • Τα τελευταία χρόνια, στη θέση των εποχιακών χριστουγεννιάτικων καταστημάτων μέσα στον Φεβρουάριο ...φυτρώνουν μαγαζιά με αποκριάτικα είδη. Σίγουρα θα βρείτε ποικιλία σε κάθε διακοσμητικό είδος αλλά και στολές, όμως πριν αποφασίσετε κάντε μια σύγκριση τιμών γιατί πολλές φορές το ίδιο ακριβώς είδος έχει αρκετά διαφορετική τιμή σε κάθε τέτοιο εποχιακό κατάστημα. 
 • Στα καταστήματα της αλυσίδας Σκλαβενίτη, αν είστε τυχεροί και τα προλάβετε πριν εξαντληθούν, υπάρχουν κάθε χρόνο μερικά κλασσικά κουστούμια ενηλίκων σε πολύ χαμηλές τιμές και αποκριάτικα αξεσουάρ.    
 • on-season.gr Στον on line κατάλογο θα πάρετε μια γενική ιδέα και αν δεν λειτουργεί για αγορές,  θα βρείτε όλα τα είδη στο κατάστημα στην Νίκαια.
 • 4epoxes.com  Ποικιλία και καλές τιμές σε κάθε είδους αποκριάτικα είδη και στολές
 • Ο "Κόκορας", από τα μεγαλύτερα καταστήματα με αποκριάτικα και στολές στην Θεσσαλονίκη. 
Aγορές από τον καναπέ ...online
 • costumes.gr  Από τις μεγαλύτερες συλλογές στην ελληνική αγορά, τεράστια ποικιλία σε αποκριάτικα κουστούμια και εξαιρετικές τιμές, αναλογικά με την επίσης εξαιρετική ποιότητα.
  Δεν πρόκειται για εποχιακό κατάστημα αλλά για βιοτεχνία ενδυμάτων που ειδικεύεται σε αποκριάτικα ρούχα και στολές. Οι τιμές ξεκινούν περίπου από τα 20 ευρώ για κάτι πολύ απλό αλλά εξίσου ποιοτικό σε υφάσματα και σχέδια και φτάνουν μέχρι και περίπου τα 150-200 ευρώ για τα πολύ ιδιαίτερα θεατρικά κουστούμια. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι πρόκειται για ολοκληρωμένα κουστούμια που περιλαμβάνουν όλα τα υφασμάτινα αξεσουάρ των στολών (σε κάποιες ακόμα και τα παπούτσια) κάτι που δεν συμβαίνει πάντα σε στολές που θα αγοράσετε από εποχιακά καταστήματα. 
 • sandra-costumes.gr Εξίσου τεράστια ποικιλία σε κάθε είδους στολής προς αγορά ή ενοικίαση και αναλογικά με την ποιότητα και την πληρότητα των κουστουμιών πολύ καλές τιμές, από 30-40 ευρώ για τα παιδικά και 35-100 των ενηλίκων. 
 • epilegin.gr Όμορφη συλλογή κυρίως εκείνη των bebe κουστουμιών από 10-35 ευρώ
 • kefitoys.com Με ένα κόστος της τάξης 30-40, μεγάλη ποικιλία σε αποκριάτικα κουστούμια παιδικά αλλά και ενηλίκων. Ενδιαφέρουσα και η συλλογή με αξεσουάρ και είδη πάρτυ κι στολισμού.
 • sofisila.gr Αποκριάτικα αξεσουάρ και στολές παιδικές και ενηλίκων από 20-40 ευρώ.
 • ballmaske.gr Τεράστια ποικιλία όχι τόσο σε κουστούμια όσο σε αξεσουάρ για την στολή σας και κυρίως σε μάσκες και περούκες.
 • efishop.gr Ποικιλία αποκριάτικων ειδών και στολές σε καλές τιμές. 
 • apokriastore.gr Πολύ μεγάλη ποικιλία σε κουστούμια, κάποια σε ελαφρά πιο ακριβές τιμές απ΄όσο σε άλλα εποχιακά καταστήματα, αλλά και λίγο πιο ιδιαίτερα και προσεγμένα από τον μέσο όρο της αγοράς σε σχέδια και ποιότητες και ιδιαίτερα οικονομικά αξεσουάρ κάθε είδους.
 • myseason.gr  Βebe στολές από 14-30  ευρώ αλλά και κουστούμια και αποκριάτικα αξεσουάρ για όλες τις ηλικίες.
 • seasons.gr Αποκριάτικα είδη και κουστούμια και ποικιλία σε αξεσουάρ.
 • bigstore.gr Πολύ μεγάλη ποικιλία σε κάθε είδους αποκριάτικο είδος και κουστούμια. 

Αποκριάτικα είδη μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε σε διεθνείς ηλεκτρονικές αγορές, αφού η διαφορά στην  τιμή είναι ελάχιστη, εκτός κι αν πέσετε πάνω σε κάποια τυχαία ευκαιρία,  σε πολλές δε περιπτώσεις, υπολογίζοντας και τα ταχυδρομικά έξοδα, θα σας κοστίσουν παραπάνω. Αν ωστόσο θέλετε να ρίξετε μια ματιά, κυρίως για είδη πάρτυ και μακιγιάζ κάντε το στο ebay  το amazon.com  αλλά και στο venetianmasksshop.com  που θα βρείτε εξαιρετικής αισθητικής βενετσιάνικες μάσκες.  


* (Οι καταχωρήσεις της ενότητας "ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ & ΠΟΣΟ;" δεν είναι διαφημιστικές, το Soulouposeto.gr δεν έχει κανενός είδους οικονομική απολαβή - συναλλαγή με τους κατασκευαστές-εμπόρους των προϊόντων)


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,