ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Διακοσμήσεις με ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ


Aν σπάσουν,  πιθανόν και κατά ορισμένους να σκορπούν ...επτά χρόνια γρουσουζιάς, όσο όμως παραμένουν ακέραιοι, αντανακλούν το φως  όσο κανένα άλλο υλικό και δημιουργούν την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης διάστασης των χώρων που είναι τοποθετημένοι.
Γι΄αυτό και σε μικρούς ειδικά χώρους και σε οποιαδήποτε εκδοχή τους, μπορούν να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές της συνολικής εικόνας, είτε ο ρόλος τους είναι και χρηστικός είτε  αποκλειστικά διακοσμητικός.
Από τα πλέον σημαντικά, για τους επιτοίχιους καθρέφτες, να είναι τοποθετημένοι στο σωστό ύψος.
Ακόμα κι αν ο ρόλος τους δεν είναι χρηστικός, ώστε  να πρέπει να βρίσκονται σε τέτοιο ύψος που με άνεση θα μπορείτε να βλέπετε το είδωλό σας, το σωστό σημείο είναι αυτό που θα βρισκόταν κι ένα οποιοδήποτε μεγάλο κάδρο στην ίδια θέση.  Αν στο κάτω μέρος τους υπάρχει  οποιοδήποτε έπιπλο (τραπέζι, κονσόλα, μπουφές, καναπές) το τελείωμα  του καθρέφτη, υποχρεωτικά, θα ξεκινά λίγο πάνω από το έπιπλο.


Αν βρίσκονται κρεμασμένοι σε ελεύθερο τοίχο τα περιθώρια να κινηθείτε, σχετικά με το ύψος τους, είναι λίγο μεγαλύτερα με γνώμονα κυρίως την "θέα" του δωματίου που θα καθρεφτίζεται μέσα τους κι αν αυτό διευκολύνει στην όσο καλύτερη τέτοια θέα, μπορείτε να  τοποθετήσετε τον καθρέφτη στον τοίχο με τρόπο τέτοιο, που το πάνω μέρος του θα γέρνει ελαφρά προς τα εμπρός.


Εκτός από την κλασσική εκδοχή του πλαισιωμένου με οποιοδήποτε είδος κορνίζας, στα ειδικά καταστήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με το είδος, θα βρείτε καθρέφτες  που συνδυάζουν στην επιφάνειά τους σίδερο ή ξύλο ακόμα και πηλό, σπάζοντας την μονοτονία της συνολικής εικόνας του τζαμιού.  
Ειδικά αν θέλετε να καλύψετε μεγάλη επιφάνεια του τοίχου, η λύση αυτή είναι προτιμότερη και θα αναδειχθεί στον χώρο σαν  ένα αληθινό έργο τέχνης. 
Αν προτιμήσετε αυτή την εκδοχή, κάντε το συνδυάζοντας δύο ή και περισσότερους τέτοιου είδους καθρέφτες, αντί για έναν τεραστίων διαστάσεων.
Οι πολύ μεγάλοι καθρέφτες στερεωμένοι ή κι απλά ακουμπισμένοι στον τοίχο, είναι η ιδανική λύση για να κάνουν ένα μικρό και στενόχωρο δωμάτιο να δείχνει κατά πολύ μεγαλύτερο είτε πρόκειται για καθιστικό, κρεβατοκάμμαρα, χωλ εισόδου ή οποιονδήποτε άλλο χώρο. Αν απλά τους ακουμπήσετε, χωρίς να τους στερεώσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι σταθεροί χωρίς να  υπάρχει κίνδυνος να μετακινηθούν,  φροντίστε να βρίσκονται απέναντι από την καλύτερη "θέα" του χώρου  αλλά και ότι τίποτα δεν εμποδίζει και την χρησιμότητά τους, αφού αυτοί οι μεγάλων διαστάσεων καθρέφτες είναι ιδανικοί για να να ελέγχετε την εμφάνισή σας.
Ειδικά για αυτούς τους πολύ μεγάλους καθρέφτες,  εκτός από την εμφάνιση ασχοληθείτε και με την ποιότητα του τζαμιού, ώστε και το καθάρισμά τους να είναι εύκολο αλλά κυρίως για να μην  θαμπώσουν κατά τόπους μετά από λίγο καιρό, δημιουργώντας μια αντιαισθητική εικόνα.

Το οποιοδήποτε σημείο μπορεί να τοποθετηθεί ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο κάδρο, είναι σημείο που μπορεί να μπει κι ένας αντίστοιχου μεγέθους καθρέφτης που θα προσδώσει στον χώρο περισσότερη οπτική.
Όχι μόνο όπου μπορεί να μπει ένα κάδρο, αλλά και οπουδήποτε υπάρχει  τζάμι, θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να είναι καθρέφτης, τόσο σε χρηστικά όσο και σε καθαρά διακοσμητικά αντικείμενα.Έτσι μπορείτε π.χ να αντικαταστήσετε τα τζαμάκια μιας εσωτερικής πόρτας με καθρέφτες,  να τοποθετήσετε καθρέφτη σε οποιοδήποτε  πλαίσιο διακοσμητικό που στολίζει τους τοίχους σας κλπ. κλπ. και γενικά να αξιοποιήσετε την προοπτική και το φως που προσθέτουν οι καθρέφτες στους χώρους σας, με μικρές ή μεγαλύτερες τέτοιες παρεμβάσεις.


Όχι όμως μόνο οι τοποθετημένοι στον τοίχο, αλλά και οι μικρότεροι καθρέφτες, μπορούν να λειτουργήσουν υπέροχα διακοσμητικά για τους χώρους σας. 
Συγκεντρώσετε μερικούς σε διαφορετικά σχέδια και μεγέθη σε ένα σημείο, πλαισιώστε τους με κρυστάλλινα αντικείμενα ή οποιαδήποτε δικοσμητικά που να ταιριάζουν με το υλικό του πλαισιού τους και μην παραλείψετε από το σύνολο μερικά κεριά που το φως τους θα καθρεφτίζεται στο εσωτερικό τους, προσφέροντας στον χώρο εξαιρετικές λάμψεις.
Ο καθρέφτης του μπάνιου, από τους πλέον χρηστικούς και απαραίτητους σε κάθε σπίτι.
Ειδικά αν ο χώρος είναι μικρός, "επεκτείνετε" την επιφάνειά του όσο περισσότερο είναι δυνατόν και διαλέγοντάς τον βεβαιωθείτε ότι ο φωτισμός του είναι επαρκής, κυρίως αν αυτός είναι και ο μοναδικός κεντρικός φωτισμός του μπάνιου σας, αφού στις αχανείς και "λαμπερές" εκθέσεις με τέτοια είδη, είναι σίγουρο ότι δεν θα αντιληφθείτε πως πιθανόν στο δικό σας μπάνιο, τα ενσωματωμένα στον καθρέφτη φώτα δεν είναι αρκετά. 

Κανένας κανόνας δεν ορίζει ότι καθρέφτη θα πρέπει να τοποθετήσετε αυστηρά και αποκλειστικά πάνω από τον χώρο του νιπτήρα, αν το όλο στυλ του μπάνιου το επιτρέπει και πιστεύετε ότι αυτό θα προσθέσει "κάτι" και κυρίως την αίσθηση του χώρου, μην διστάσετε να "ντύσετε" οποιοδήποτε  σημείο ή και έναν ολόκληρο τοίχο του μπάνιου  με καθρέφτη.

Και για εκείνον τον παλιό φθαρμένο καθρέφτη, πριν τον πετάξετε δείτε πόσο όμορφος μπορεί να γίνει αν του διαθέσετε λίγο από τον χρόνο και την φαντασία σας, επιλέγοντας τα χρώματα που ταιριάζουν στον δικό σας χώρο.
 


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,