ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Διακοσμείστε με ...ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Ακόμη κι αν δεν συμμερίζεστε απόλυτα την άποψη πως  η ζωή τελικώς δεν είναι τίποτα παραπάνω παρά οι άνθρωποι και τα μέρη που γνωρίσαμε, θα συμφωνείτε σίγουρα ότι η ανάμνηση ενός ταξιδιού κι οτιδήποτε συγκαταλέγεται στην κατηγορία "σουβενίρ" έχουν την δύναμη, όσα χρόνια κι αν περάσουν,  να μας συγκινούν και να επιστρέφουν το μυαλό και τις αισθήσεις σε όσα ζήσαμε κατά τη διάρκειά του. 

Βγάλτε λοιπόν στην επιφάνεια φωτογραφίες, χάρτες, κάρτες, αναμνηστικά αντικείμενα κλπ. που βρίσκονται καταχωνιασμένα σε συρτάρια και κάντε τα  συναισθήματα που σας προκαλούν οι μνήμες των ταξιδιών σας, κομμάτι  της καθημερινότητάς σας μέσα στο σπίτι.
1. Θα χρειαστείτε ένα ξύλινο πάνελ ή πίνακα ανακοινώσεων, επενδεδυμένο με φελλό.  

Τοποθετείστε στο κέντρο του έναν παγκόσμιο χάρτη ή αν είστε λάτρης των εγχώριων αποκλειστικά προορισμών έναν χάρτη της χώρας μας.  

Μαρκάρετε με έντονο μαρκαδόρο, μια πινέζα ή και κάποιο σημαιάκι τα σημεία που ήδη έχετε επισκεφτεί και καρφιτσώστε περιμετρικά φωτογραφίες και κάρτ ποστάλ από τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Τοποθετείστε το πάνελ στον τοίχο πάνω από κάποιο γραφείο ή ράφι που και σ΄αυτό θα δώσετε στυλ "ταξιδιάρικο" με μια  υδρόγειο σφαίρα, μια σειρά ταξιδιωτικών οδηγών, φωτογραφικά άλμπουμς και σουβενίρ. 


2. Δώστε σ΄ένα από τα ειδικά καταστήματα εκτυπώσεων,  αγαπημένες σας φωτογραφίες από κάποια ταξίδια και ζητείστε να σας τις τυπώσουν ανά δύο ή ανά τέσσερις, πάνω στο ύφασμα που θα επιλέξετε. Ράψτε με το τυπωμένο ύφασμα διακοσμητικά μαξιλαράκια, διαχωρίζοντας τις φωτογραφίες με μια τρέσα, ίδια μ΄αυτή που θα γαζώσετε και γύρω γύρω από το κάθε μαξιλάρι. Τοποθετείστε όλα τα "ταξιδιάρικα" αυτά μαξιλάρια συγκεντρωμένα σε κάποιον μεγάλο καναπέ ή και στο πάτωμα.
Είναι μια εξαιρετική ιδέα και για δώρο,  στους συνταξιδιώτες σας σε κάποιο αξέχαστο ταξίδι.

3. Θα χρειαστείτε φαρδιές κορνίζες χωρίς τζάμι, ή ξύλινα ανοιχτά κουτιά, σε διαφορετικά και μικρά μεγέθη αν θελήσετε να δημιουργήσετε από ένα τέτοιο κάδρο για κάθε σας προορισμό ή ένα πολύ μεγαλύτερο, για να συγκεντρώσετε τα αναμνηστικά σας από πολλά ταξίδια.  
Βάψτε την κορνίζα ή το κουτί στο χρώμα που επιθυμείτε και διαμορφώστε το εσωτερικό τους προσθέτοντας μικρά ραφάκια από ξύλινα κομμάτια που θα κολλήσετε με μια δυνατή κόλλα δύο στοιχείων. 
Τοποθετήστε στα "ράφια" αναμνηστικά αντικείμενα, χαρακτηριστικά του κάθε τόπου και γεμίστε την κορνίζα ή το κουτί με κάρτ ποστάλ, χαρτονομίσματα και κάθε είδους σουβενίρ από τα ταξίδια σας.

4. Με υλικά κάποιους χάρτες, διαφημιστικά από ξενοδοχεία, καρτ ποστάλ και μερικά εισιτήρια από μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιήσατε σε κάποιο ταξίδι σας, φτιάξτε αληθινά εντυπωσιακούς πίνακες για τους τοίχους σας.
Επισκεφτείτε ένα κατάστημα  φωτογραφικών ειδών και ζητείστε έγχρωμες φωτοτυπίες απ΄όλα σας τα αναμνηστικά, κάποιες σε μεγένθυνση κι άλλες σε σμίκρυνση από το κανονικό τους μέγεθος. 
Βάψτε ή επενδύστε με χαρτόνι, σε όποιο χρώμα ταιριάζει για φόντο, μεγάλες κορνίζες με τζάμι και τοποθετείστε ασύμμετρα, ή σε όποια άλλη διάταξη επιθυμείτε, τις φωτοτυπίες προσθέτοντας στο κάτω μέρος, σαν "υπογραφή" στον κάθε τέτοιο πίνακα, ένα καρτελλάκι με το όνομα του προορισμού και την ημερομηνία που το επισκεφθήκατε. 


5. Ένα κοχύλι, ένα βότσαλο, ή ένα πράσινο φύλλο από οποιοδήποτε μέρος έχετε επισκεφτεί, θα δημιουργήσουν μια πολύ προσωπική συλλογή που θα πληθαίνει με τα χρόνια.

Είτε τα συγκεντρώσετε σε απλά φωτογραφικά άλμπουμς, σε κουτιά, γυάλες ή σε κορνίζες,  σημειώνοντας για το καθένα τον τόπο προέλευσης και την ημερομηνία, θα σας ταξιδεύουν παντοτινά σε όσα ζήσατε στην "πατρίδα" τους. 
Είναι ένας ευχάριστος και απλός τρόπος να εξοικειώσετε και τα παιδιά, από πολύ νωρίς, να συλλέγουν τις ταξιδιωτικές τους αναμνήσεις, μαζεύοντας ένα κομματάκι από την φύση κάθε τοποθεσίας που  επισκέπτονται, ξεκινώντας από τις σχολικές τους ακόμα εκδρομές.


6. Οποιοδήποτε χάρτινο αναμνηστικό, χάρτες, χαρτονομίσματα, κάρτ ποστάλ κλπ. μπορούν πανεύκολα  και με μηδαμινό κόστος να πλαστικοποιηθούν. Ζητείστε το από ένα κατάστημα φωτογραφικών ειδών και χρησιμοποιείστε το αποτέλεσμα, για να "ντύσετε" κουτιά, μολυβοθήκες, δίσκους σερβιρίσματος, εξώφυλλα βιβλίων ή ότι άλλο πιστεύετε ότι θα σας άρεσε η όψη του να σας ....ταξιδεύει καθημερινά πίσω στις αναμνήσεις σας.
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,