ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ διακοσμητικά δεντράκια
Μ
ετατρέψτε τα αυγά σε ...μπάλες και στολίστε το σπίτι με μικρά ...πασχαλινά δέντρα
Θα σας χρειαστούν μόνο μερικά φυσικά ή αποξηραμένα κλαριά που θα τα τοποθετήσετε στέρεα μέσα σ΄ένα οποιοδήποτε μικρό ή μεγαλύτερο δοχείο, ανάλογα με το ύψος τους, τοποθετώντας το εσωτερικό τους ένα βαρύ αντικείμενο π.χ μια πέτρα,. με τρόπο που να κρατά την σύνθεση σταθερή.  

Κρεμάστε πάνω τους αληθινά αλλά άδεια ή διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σε κάθε είδους παραλλαγή και προσθέστε  σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού πασχαλινή ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας μια κανάτα ή ένα ψηλό ποτήρι, μια τέτοια μικρή σύνθεση μπορεί να γίνει και το πολύ ιδιαίτερο κεντρικό διακοσμητικό κομμάτι στο πασχαλινό τραπέζι σας.

Για να τα κρεμάσετε χρησιμοποιείστε υφασμάτινες κορδέλες ή σκοινάκι που θα κολλήσετε ή θα δέσετε στην επιφάνεια του αυγού, αφού βεβαίως πριν τα έχετε αδειάσει αν πρόκειται για κανονικά και όχι διακοσμητικά αυγά και βάψει-διακοσμήσει με όποιον τρόπο θέλετε. 

Ένας επίσης πρακτικός τρόπος είναι να περάσετε σκοινάκι ή κορδέλα μέσα από δυο τρύπες στο πάνω και κάτω μέρος του αυγού χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βελόνα. Στο κάτω μέρος πριν από οποιοδήποτε ...καλλιτεχνικό σχέδιο-δέσιμο κάντε 1-2 κόμπους ώστε η κορδέλα ή το σκοινάκι να μένουν σταθερά στην θέση τους. 

Ιδιαίτερα κατάλληλα για τέτοιου είδους συνθέσεις-κατασκευές είναι τα πολύ ελαφρά διακοσμητικά αυγά που θα βρείτε σε μικρά και μεγαλύτερα μεγέθη στα καταστήματα με εποχιακά - πασχαλινά είδη από κάθε είδους υλικό και τα οποία μπορείτε να "μεταμορφώσετε" με χρώμα, decoupage, υφασμάτινα στοιχεία κλπ. αλλάζοντας εντελώς την όψη τους, όπως και τα ...χάρτινα αυγά ή όποιο άλλο πασχαλινό σχέδιο που μπορείτε να φτιάξετε από απλό χρωματιστό ή και λευκό χαρτόνι και επίσης να διακοσμήσετε με ...χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Με χρώμα, πρόσθετα χαρτιά, decoupage, ύφασμα, δαντέλες κλπ. 


Με τον ίδιο τρόπο εκτός από πασχαλινά ...δέντρα μπορείτε να δημιουργήσετε και κάθε τύπου κατασκευή με κρεμαστά αυγά-διακοσμητικά, όπως π.χ στεφάνια οροφής, διακοσμήσεις για παράθυρα κλπ.
Δείτε στο video πως θα αδειάσετε αυγά από το εσωτερικό τους 
διατηρώντας ανέπαφο το κέλυφος.  
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

: ,